DR. KOVÁCS ZOLTÁN,

Full text search

DR. KOVÁCS ZOLTÁN,
DR. KOVÁCS ZOLTÁN, a Miniszterelnökség államtitkára: Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Azért kértem szót itt a vezérszónoki kör után két percben, mert Patyi rektor úr nincs jelen, nem tudja megvédeni magát a Bárándy képviselőtársam által elmondottaktól. Azt gondolom, hogy méltatlan szavakkal illette képviselőtársam a rektor urat. A rektor úr a közigazgatásban egy elismert szaktekintély, én magam, aki néhány ügyben dolgoztam vele együtt az Államreform Bizottságban, ugyanezt tudom megerősíteni. És úgy gondolom, hogy a Nemzeti Közszolgálati Egyetem képzéseit tanfolyamnak nevezni, az sem igazán tisztességes.
Az sem szerencsés, hogyha a jogi karokat és a Nemzeti Közszolgálati Egyetemet szembeállítjuk egymással a képzést illetően, mert ez nem visz sehová. Nem is akarom idehozni, kedves képviselőtársam, hogy az önök jogelőd pártja milyen káderképzőt hozott létre - mert ugye ez is elhangzott, hogy a Nemzeti Közszolgálati Egyetem a Fidesz káderképzője -, az valóban káderképzőt hozott létre, úgy hívták egyébként a népnyelvben, hogy Foxi-Maxi egyetem. Azt gondolom, hogy aki azt elvégezte, abból lehetett vezető, aki azt nem végezte el, a kontraszelektivitás jegyében nem lehetett vezető.
Tehát úgy gondolom, hogy nem is fogadatlan prókátorként, de ezt mindenképpen el kellett mondanom mind a rektor úr, széles látókörű, művelt ember védelmében, mind pedig a képzőhelye, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem képzése érdekében. Engedtessék meg nekem, mivel ő nincs itt, hogy ezt én megtegyem. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir