DR. RÉTVÁRI BENCE,

Full text search

DR. RÉTVÁRI BENCE,
DR. RÉTVÁRI BENCE, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára: Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselő Úr! Tisztelt Ház! „A természettudományos oktatás módszertanának és eszközrendszerének megújítása a közoktatásban” című pályázati kiírás - röviden Öveges-program - pályázati útmutatója határozza meg a rendelkezésre álló forrás felhasználásának céljait és módját. Az érintett konstrukcióban a meghatározott céloktól eltérő felhasználás, el nem számolható költség kifizetése nem történt.
(12.50)
A pályázati útmutató megjelenésekor és a döntéselőkészítési szakaszban a konstrukció pályázói körében önkormányzatok, alapítványok, egyházak voltak, együttműködésre, közös fejlesztésre vonatkozó kérdés, igény nem merült fel, egyéni projektmegvalósítással terveztek. A fenntartók közötti esetleges együttműködést nem tette indokolttá sem a jogszabályi környezet, sem a fejlesztés tárgya, ugyanakkor ez a jogszabályi környezet megváltozott, éppen ezért kapcsolódott be a fejlesztésbe a KLIK. A projektben kötelezően megvalósítandó tevékenységek ekkor kerültek megbontásra a partnerek között. Az eredetileg pályázó önkormányzatok költségvetésében jellemzően a projektmenedzsmenti, illetve a felújítással és eszközbeszerzéssel kapcsolatos költségek maradtak, míg a fenntartó központ költségvetésébe a szakmai tevékenységek, szaktanárok képzése, szakmai tartalmak fejlesztése, a projektbe bevont célcsoport számára nyújtott szolgáltatások elszámolható költségei kerültek bele.
A KLIK- nél betervezett költségek köre a pályázati útmutató által előírt, kötelezően megvalósítandó tevékenységekhez kapcsolódó elszámolható költségelemeket tartalmaz, amelyek összhangban vannak a projekt céljaival. A lefolytatott szabálytalansági eljárások során megállapított pénzügyi korrekciók mind olyan számlákhoz és költségtételekhez kapcsolódnak, amelyek kötelezetően megvalósítandó tevékenységek, illetve a projekt megvalósításához elengedhetetlen és elszámolható költségek voltak. A szabálytalansági eljárások lezárása után előírásra kerülnek a követelések a kedvezményezett intézmények részére. A fizetési felszólítás rendelkezik 12 hónapos részletfizetési lehetőségről, mellyel a követeléskezelési eljárásban az érintett kedvezményezett élhet. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir