VELEZ ÁRPÁD

Full text search

VELEZ ÁRPÁD
VELEZ ÁRPÁD (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! A Magyarország és Irán között megkötött, a kettős adóztatás elkerüléséről szóló, 2015. november 30-án aláírt megállapodás fő célja az adóztatás szabályozása, kiszámíthatóvá tétele a kétoldalú kapcsolatokban. A megállapodás hatálya a jövedelem- és vagyonadókra terjed ki. Jelentősége, hogy alkalmazásával kizárja a magánszemélyek, illetve a vállalkozások jövedelmének kettős adóztatását oly módon, hogy meghatározza, az egyes jövedelemfajták és vagyontípusok tekintetében melyik szerződő félnek milyen körben van adóztatási joga. A megállapodás a szerződő felek illetékes hatóságai számára információcserére nyújt lehetőséget, biztosítja továbbá azt, hogy bármely szerződő fél egyeztető eljárás lefolytatását kezdeményezze a másik félnél, amennyiben úgy látja, hogy annak adóztatása nem felel meg a megállapodás rendelkezéseinek.
A Magyarország Kormánya és az Iráni Iszlám Köztársaság Kormánya között Teheránban, mint mondottam, november 30-án aláírt, a jövedelem- és vagyonadók területén a kettős adóztatás elkerüléséről és az adóztatás kijátszásának megakadályozásáról szóló megállapodáshoz kapcsolódó jegyzőkönyv rendelkezései a következők: Magyarország Kormánya úgy értelmezi, hogy Magyarország ezen megállapodásban vállalt kötelezettségei összhangban vannak az Európai Unió tagjaként vállalt kötelezettségeivel.
(11.00)
Amennyiben azonban Magyarország a jövőben megállapítja, hogy ezen megállapodásban vállalt kötelezettségei nincsenek összhangban a Magyarországra európai uniós tagként vonatkozó követelményekkel, mindkét szerződő állam konzultálhat egymással a megállapodás lehetséges módosításairól. Az OECD-sztenderd szerint teljes körű információcserére utal, amely a banktitokra és a tulajdonosi érdekeltségre vonatkozó információk kiadását is lehetővé teszi, amennyiben Irán belső jogi szabályozásában az lehetővé válik.
Én ennyit szerettem volna mondani, köszönöm a szót. A Szocialista Párt támogatja ezt a törvényjavaslatot. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir