TÁLLAI ANDRÁS

Full text search

TÁLLAI ANDRÁS
TÁLLAI ANDRÁS nemzetgazdasági minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Képviselő Asszony! Bár a szóbeli választ igénylő kérdést képviselőtársa, Sallai R. Benedek tette fel, aki (Dr. Szél Bernadett: Én is feltettem. Csatlakoztam! Miről beszél? Válaszoljon! - Dr. Bitay Márton Örs: Nyugodj meg, nyugodj meg! - Dr. Fónagy János: Orvost!), mint tudjuk… - ezen egy aláírás van. Sallai R. Benedek az állami földek nagy ismerője, bérlője, vásárlója és művelője, ezért illene neki tudni, hogy az energiapolitikáért nem a nemzetgazdasági miniszter, hanem a nemzeti fejlesztési miniszter felel. Tehát a kérdésre egyébként ő jogosult válaszolni, de megköszönve a Nemzetgazdasági Minisztérium iránti töretlen bizalmát, az alábbi választ tudom önnek adni. (Dr. Rétvári Bence: Rajongód, nagy rajongód, ezért téged kérdez!)
Tájékoztatom önt, hogy az energiahatékonysági kritériumokra vonatkozó, az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló 7/2006. (V. 24.) TNM-rendeletben foglalt előírásokat természetesen be kell tartani. Azonban ennek nincs köze ahhoz, hogy az új CSOK-szabályozásban 2016. január 1-jétől eltörlésre került az épület energiahatékonysági szintjének figyelembevétele a támogatás összegénél, illetve ehhez kapcsolódóan már nincs szükség a CSOK igénylése során az energetikai tanúsítvány bemutatására sem. Tehát az építkezőnek a jövőben ugyanúgy be kell tartania az előírt energetikai szabványokat, és a használt lakások adásvételénél is ugyanúgy csatolni kell az ezzel kapcsolatos tanúsítványt a földhivatali bejegyzésnél. Mindezzel együtt azt önnek is el kell ismerni, hogy mindenképpen előrelépés, és a bürokratikus terhek csökkentését is szolgálja, hogy ezt a procedúrát a jövőben nem kell még egyszer megismételni a CSOK igénylése során.
Így tehát azt tudom önnek mondani, hogy minden igénylő egyrészt összegszerűen is, másrészt a bürokráciacsökkentés jegyében is jobban jár. Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir