HERINGES ANITA

Full text search

HERINGES ANITA
HERINGES ANITA (MSZP): Tisztelt Államtitkár Úr! Kicsit déjŕ vum van sajnos. A tavalyi évben ugyanezzel a problémával fordultam az ön miniszteréhez. Mivel Seszták Miklós a kormány energiapolitikáért és államivagyon-felügyeletért felelős tagja, így kimondhatjuk, hogy ő az MVM-cégcsoport és ezáltal a Paksi Atomerőmű gazdája a kormányban.
Sajnálom, hogy a miniszter úr nincs itt, így önnek most elmondom a problémánkat, és csak reménykedem abban, hogy nem úgy járunk, mint a tavalyi év elején: ezt a problémát meg tudjuk most itt oldani.
A tavalyi évben is már komoly problémát okozott, hogy nem kaphatta meg az Atomerőmű Sportegyesület és a Paksi Futballklub az MVM és a Paksi Atomerőmű támogatását, így több száz millió forint kiesést okozva ezzel a helyi sportnak. Ami évtizedekig elképzelhetetlen volt, hogy a Paksi Atomerőmű ne támogathassa a paksi sportot, most úgy tűnik, önöknél ez rendszerré válik.
Tudjuk jól, ezek a sporttámogatási döntések az önök kormányzása óta nem helyben születnek, hanem valahol Budapesten. A focistáink tavaly már lenyelték azt az óriási békát, hogy nemcsak a támogatást, de az MVM Paksi Atomerőmű nevet is elvették tőlük, amelyet egy évig a Dunaújváros használhatott, aki ki is esett az I. osztályból.
Államtitkár úr, miért hagyják minden év elején bizonytalanságban sportolóinkat? Gondolom, ha Kisvárdáról lenne szó, a miniszter úr mindent megtenne az ügy érdekében. Az olimpiai felkészülés évében megint csak dobálják majd egyik helyről a másikra, hogy honnan kaphatnak majd támogatást sportolóink, focistáink és a kosárlabda?
Az atomerőmű bővítését miniszterelnök úr az évszázad beruházásának nevezte. Önök büszkélkednek mindenhol, ahol csak tudnak, a paksiak precizitásával, szakmai felkészültségével, katonás, pontos munkavégzésével. Ezért a jó hírnévért, munkáért elvárhatják a paksiak és a sportolók, hogy önök is ilyen pontosan és precízen támogassák a paksi sportot.
Ezért kérdezem most államtitkár urat: a Paksi Futballklub és az ASE az ön minisztériuma által felügyelt MVM támogatására számíthat (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) 2016-ban? Köszönöm. (Taps az MSZP padsoraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir