KEPLI LAJOS

Full text search

KEPLI LAJOS
KEPLI LAJOS (Jobbik): Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Kontrát államtitkár úr szerint elképesztő, ha az ellenzék számonkéri a kormányt a parlamentben, szerintem viszont ez a normális, úgyhogy én is ezt fogom tenni.
Ősszel felreppent a médiában a hír, tisztelt államtitkár úr, hogy a víziközmű-ágazatban az állami tulajdonú cégeknél 10 százalékos bértömegcsökkentést és létszámleépítést fognak végrehajtani, melyet akkor a kormány oldaláról cáfoltak. Azonban azóta a tények mégiscsak ezt a hírt látják beigazolni, hiszen a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. a közelmúltban 60 dolgozójától vált meg, Somogy megyében például 29 dolgozót küldtek el, zömében fizikai munkásokat. Kérdés, hogy miért éppen 29-et. Talán ennek köze van ahhoz, hogy egy hónapban és egy megyén belül 30 fő alatti dolgozó elküldése még nem számít csoportos létszámleépítésnek. Talán ezért a 29-es szám. De tény, hogy összesen 60 dolgozójától vált meg a DRV Zrt.
Azt tudjuk, hogy a cégnél és az egész hazai vízi-közmű-ágazatban komoly anyagiforrás-problémák vannak. Azt szeretnénk megkérdezni a kormánytól, hogy miért nem ezeket orvosolja ahelyett, hogy a létszámleépítéssel emberek tucatjait teszi utcára. Egyáltalán várható-e, hogy a DRV Zrt. után más víziközmű-társaságoknál is sor kerül ilyen nagymértékű létszámleépítésre? Ráadásul tudvalevő, hogy akár a DRV Zrt.-nél vagy más víziközmű-társaságoknál is vannak olyan feladatok kiszervezve külsős cégekhez, amelyekhez mind az eszközállománya, mind az emberi erőforrása megvan - vagy eddig legalábbis megvolt - a cégnek, mégis külsős szerződés útján végeztetik el ezeket a feladatokat.
Tehát a kérdésünk az, hogy fenyegeti-e olyan veszély a hazai víziközmű-társaságok dolgozóit, mint a DRV Zrt.-nél. Lesz-e csoportos létszámleépítés? És mit kíván tenni a víziközmű-ágazat helyzetének javításáért a kormány? Várom válaszát. Köszönöm szépen. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir