DR. VEJKEY IMRE,

Full text search

DR. VEJKEY IMRE,
DR. VEJKEY IMRE, a Mentelmi bizottság előadója: Tisztelt Elnök Úr! Köszönöm a szót. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! A Budapesti II. és III. Kerületi Bíróság 11.Bpk.1734/2015/5. számú átiratában indítványozta Gőgös Zoltán országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztését rágalmazás vétsége miatt Sneider Tamás feljelentése alapján. A Sneider Tamás feljelentésében foglaltak szerint Gőgös Zoltán 2015. március 19-én a Hír TV Magyarország élőben című műsorában rágalmazást és becsületsértést kimerítő állításokat fogalmazott meg. Gőgös Zoltán képviselő a 2016. február 29-i mentelmi bizottsági ülésen is kijelentette, hogy soha semmilyen fórum előtt ezeket a tényállításokat, rágalmazásokat így nem fogalmazta meg. Ezt követően a Mentelmi bizottság az ügyet 2016. február 29-i ülésén megtárgyalta.
A Mentelmi bizottság hatáskör hiányában nem foglalkozott a cselekmény büntetőjogi értékelésével; a magánvádas ügyekben követett, mentelmi jogot töretlenül fenntartó gyakorlat a mentelmi jog célját, az Országgyűlés, illetve a képviselők zavartalan munkavégzését kívánja biztosítani.
A Mentelmi bizottság 4 igen és 2 nem szavazat mellett azt javasolja a tisztelt Országgyűlésnek, hogy Gőgös Zoltán országgyűlési képviselő mentelmi jogát az adott ügyben ne függessze fel. Köszönöm megtisztelő figyelmüket. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir