ORBÁN VIKTOR

Full text search

ORBÁN VIKTOR
ORBÁN VIKTOR miniszterelnök: Tisztelt Elnök Úr! Valóban, az antikommunista mozgalom időszakában számos támogatást kaptunk mint demokratikus ellenzéki mozgalom, sőt talán minden demokratikus ellenzéki mozgalom. Ezt sohasem titkoltuk, és nagyon helyes, hogy a kommunista rendszer összedöntését és a szovjet hadsereg Magyarországról történő kivonulását nemcsak saját erőből, hanem számunkra elérhető, a magyarországi demokrácia megteremtésében érdekelt külső erők támogatását igénybe véve érhettük el. A legmagasabb szintig is.
Ön is emlékezhet rá: Bush elnök úr azzal a föltétellel érkezett Magyarországra, hogy ha nem találkozhat az ellenzék vezetőivel, akik között volt szerencsém nekem is ott lenni, vagyis ha nem készül olyan fotó, amelyben a hivatalban lévő amerikai elnök együtt fotózkodik az akkori ellenzékkel, akkor nem is jön el Magyarországra. Nagy harc zajlott itt, és szerintem nagyon helyes, hogy Soros György akkor a kommunizmus ellen, a kommunizmus összedöntése és a szovjet hadsereg kivonása érdekében mozgósította az erőit.
Ehhez azonban semmi köze nincs annak a ténynek, hogy van itt egy migránsválság. (Közbeszólás a kormánypárti padsorokból: Így van!) Ennek semmi köze nincs sem az antikommunista küzdelmekhez, sem a rendszerváltáshoz, sem semmilyen más ügyhöz. Végképp nincs köze etnikai kérdésekhez. Egyetlen dologról van szó, arról, hogy vannak olyan nemzetközi erők, amelyek azon dolgoznak, hogy Magyarországra és Magyarországon túl az Európai Unió többi országába is minél nagyobb számban hozzanak be migránsokat. (Felkiáltás az ellenzék padsoraiból: Úristen!) Ez ellentétes Magyarország érdekével, és hívhatják akárkinek is azt, aki ezt finanszírozza, legyenek bármilyen érdemei is a korábbi antikommunista időszakban, ez ma, amit tesz, ellentétes Magyarország nemzeti érdekeivel, és nekünk, miután mi nem vagyunk zsoldosok, hanem a hazánk érdekét képviseljük, ezt világosan meg is kell mondanunk. Köszönöm a figyelmét. (Nagy taps a kormánypártok padsoraiból.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir