MESTERHÁZY ATTILA

Full text search

MESTERHÁZY ATTILA
MESTERHÁZY ATTILA (MSZP): Nagyon szépen köszönöm. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Én is szeretném megköszönni Schiffer Andrásnak ezt a törvénytervezetet, sőt azt is köszönöm neki, hogy nagyon konzekvensen - ahogy ő is említette - tizenkettedik alkalommal tárgyalja a Ház ezt a kezdeményezését, és szerintem a többség számára szégyen, hogy nem veszi komolyan ezt a kezdeményezést, és nem támogatja azt, hogy Magyarországon ebben a kérdéskörben a teljes nyilvánosság legyen egyedüli módon a mértékadó. Hiszen mindeddig… (Novák Előd: És amikor kormányon voltatok?)
Tudja, ez egy nagy élmény nekünk, hogy maga elmegy innét végre a parlamentből, képviselő úr, és többet nem kell magát hallgassuk, azért vannak még pozitív napok itt a parlamentben az ellenzék széksoraiban. És értem, hogy önnek ez egy nagyon nehéz érzés, hogy a saját párttagjai nyírják ki magát (Dúró Dóra: Bagoly mondja!), de most ezt tegyük egy pillanatra félre.
Én 2003 óta amellett érvelek, és hogyha akarja, akkor szívesen elküldöm önöknek az ezzel kapcsolatos hozzászólásaimat, minden egyes alkalommal támogattam a teljes nyilvánosságot ebben a kérdéskörben, akkor is, amikor államtitkárként a kormányom mást képviselt ebben az ügyben.
Most is csak azt szeretném mondani, hogy erre a kérdésre akkor lehet pontot tenni, hogyha valóban a teljes nyilvánosság pártjára állnak a parlamenti pártok, ha nem teljes a nyilvánosság, akkor valóban ez a morális, erkölcsi adósság a rendszerváltás óta fennáll. Ráadásul ezekkel az ügyekkel mindig folyamatosan vissza lehet élni, és ezt a visszaélést csak és kizárólag a teljes nyilvánosság biztosításával lehet garantálni.
Éppen ezért én újra azt javaslom, és azt kérem a kormányzó többségtől is, hogy fontolja meg Schiffer Andrásnak ezt a javaslatát és támogassa a teljes nyilvánosságot. Mi a magunk részéről, az MSZP-frakció jelenlegi képviselői támogatják ezt a törvénytervezetet, mi mindenféleképpen igennel fogunk voksolni, függetlenül attól, hogy korábban a Gyurcsány Ferenc által vezetett kormány mit gondolt erről. A Magyar Szocialista Párt frakciója ma már nem ugyanazt gondolja erről, mint amit akkor az éppen akkor kormányzó társaság gondolt.
Úgyhogy még egyszer köszönöm Andrásnak ezt a lehetőséget, az MSZP támogatja ezt a törvényt. Köszönöm. (Taps az MSZP és az LMP soraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir