NYITRAI ZSOLT

Full text search

NYITRAI ZSOLT
NYITRAI ZSOLT (Fidesz): Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Köszönöm szépen a szót és a lehetőséget. A kormánypártok, a Fidesz és a KDNP azt üzeni Brüsszelnek, azt üzenik az Európai Bizottságnak, hogy a dublini rendszer csak akkor működhet megfelelően, ha minden tagállam teljes mértékben alkalmazza ezeket az uniós szabályokat. A mi álláspontunk szerint nem az a megoldás, ha új szabályokat alkotunk, hanem az, ha a már meglévő szabályokat alkalmazzuk és minden egyes tagállammal betartatjuk.
A dublini rendszer megreformálása előtt azonban álláspontunk szerint elsősorban a schengeni szabályokat kell maximálisan érvényesítenünk, a Schengen 2.0 akciótervben foglaltak figyelembevételével. Nyilvánvalóan fő törekvése a tagállamoknak, akik ezt komolyan gondolják, az illegális migráció kiváltó okainak Európai Unión kívüli kezelése. Nem a terheket kell ezzel kapcsolatban újraelosztani, hanem a terheket csökkenteni kell.
Magyarország hamarosan döntést fog hozni ebben a kérdéskörben, erre is felhívjuk az Európai Bizottság figyelmét, hiszen ősszel várható ebben a kérdéskörben egy népszavazás, amikor is minden magyar állampolgár el tudja majd mondani az ezzel kapcsolatos véleményét. Köszönöm szépen a figyelmet. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir