DR. ARADSZKI ANDRÁS

Full text search

DR. ARADSZKI ANDRÁS
DR. ARADSZKI ANDRÁS nemzeti fejlesztési minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Elnök Úr! Valóban, az egyes energetikai tárgyú törvények módosításáról szóló törvényjavaslat általános vitáját követően a Törvényalkotási bizottság összegző módosító javaslatot nyújtott be, amely alapvetően jogtechnikai és nyelvhelyességi szabályokat tartalmaz és biztosítja a jogszabályok koherenciáját.
Kepli Lajos képviselő úr kérésére mondom, hogy ez az új rendelkezés arról szól, hogy az átviteli hálózatra való csatlakozásra egy további lehetőséget ad, mert a hatályos szabályozás szerint átviteli hálózatra csak 132 kilovoltos feszültségszint felett volt lehetőség, most ebbe a körbe bevontuk a 132 kilovoltos feszültségi szintet azzal a korlátozással, hogy erre bizonyos körülmények esetén van lehetőség, mégpedig akkor, ha a felhasználás célja a nemzeti adatvagyonnal kapcsolatos nyilvántartások kezelése, tehát egy új eszközt és reméljük, hatékony eszközt és olcsóbb eszközt tudunk biztosítani ezáltal a nemzeti adatvagyon-kezelési célokra.
Heringes Anita képviselő asszony hozzászólását mindig nagy figyelemmel kísérem, és a kérdéseire kellő komolysággal és tisztelettel igyekszem válaszolni. A nagy odafigyelésemet mindig az a várakozás hozza elő, hogy egyszer csak ki fogja mondani, hogy paksi érdekeltségű képviselőként, a Paks környéki emberek munkájának biztosításaként és Paks városának és környéke jövőjének biztosításaként kiáll és szocialista képviselőként egyszer a Házban elmondja, hogy támogatom a Paks II. atomerőmű működését (Heringes Anita: Államtitkár úr, nem akarja megérteni, amit mondtam!), és teljes mértékben egyetértek azzal, hogy a kapacitásfenntartás, -biztosítás és a beruházás eredményes kivitelezése nemcsak az ország, hanem a paksiak érdekét is képviseli, és ő teljes egyetértésben van ezzel a beruházással.
A felügyeleti díjjal kapcsolatos kérdésére azt szeretném mondani, hogy az általános vitában is elhangzott, hogy ez a felügyeleti díj arányosabbá teszi a díjazási rendszert, tehát az elvégzett munkához igazítja a felügyeleti díj mértékét, ugyanis eddig a felügyeleti díj mértékének kiszámításánál figyelembe vették azokat a kis és közepes hatékonyságú hulladékokat is, amelyeket már leraktak, kezeltek és véglegesen elhelyeztek, és emiatt ebben a tekintetben olyan mértékű és olyan arányú felügyeleti díj elszámolása nem méltányos és nem igazságos. Egyébként egyeztetve az Országos Atomenergia Hivatal vezetésével is, ők egyetértettek ezzel a számítási móddal.
Azt hozzá kell tennem, hogy a szakember-ellátottsággal kapcsolatban a kormány mindig odafigyelt a megfelelő szakember-ellátottságra a szakmai munka minőségének tárgyi és anyagi feltételeinek megteremtése érdekében. Mint ahogy a képviselő asszony is mondta, kellő időben megemeltük a költségvetési támogatását az Atomenergia Hivatalnak, és nagyon bízom benne, hogy a folyamatos létszámfejlesztés és a szakmai tudás folyamatos fejlesztése alkalmassá teszi minden időben, minden esetben az Atomenergia Hivatal működésének biztosítására és szakszerű működését semmi nem fogja akadályozni, legfőképpen az anyagi természetű kérdések, de erre bármikor a kormány nyitott lesz, hogy a megfelelő lépéseket megtegye.
Mindezeken túl én köszönöm a támogató nyilatkozatokat a parlamenti pártok részéről, ugyanis az általános vita alkalmával az ellenzéki frakciók is alapvetően támogatták a törvényjavaslatot, és ezúton kérem a tisztelt Házat, hogy szavazatával fogadja el a törvényjavaslatot. Köszönöm megtisztelő figyelmüket. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir