DR. FÓNAGY JÁNOS

Full text search

DR. FÓNAGY JÁNOS
DR. FÓNAGY JÁNOS nemzeti fejlesztési minisztériumi államtitkár: Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselőtársam! Az eredetileg 2021-es úszó-világbajnokság megrendezésére jelentkező Magyarország a korábbi rendező visszalépése után vállalkozott a jövő évben esedékes XVII. szakági világverseny megszervezésére. Rekordidő alatt kell tehát tető alá hoznunk a nemzetközi sportesemény sikeres lebonyolításához szükséges infrastruktúrát és biztosítani az egyéb feltételeket.
Különösen ennek fényében számít jelentős sikernek, hogy a rendezvény előkészületei a nemzeti fejlesztési miniszter mint kormánybiztos és a szervezőbizottság elnökének koordinálásával és ellenőrzésével a tervezett ütemezés szerint, kiváló tempóban haladnak. A világverseny központi helyszíne, az új Dagály Úszóközpont kivitelezési munkálatai is jól, az ütemterv szerint haladnak, az alapépület műszaki készültsége jelenleg körülbelül 34-35 százalékon áll. Aki egyébként arra jár az Árpád híd környékén, ezt láthatja is. A komplexum a 2017. március végi határidőre elkészül.
A kapcsolódó fővárosi sportlétesítmények és közlekedési fejlesztések előkészítése szintén ütem szerint zajlik. Ezek a beruházások is 2017 tavaszára elkészülnek, az ideiglenes létesítmények esetében pedig jövő év júniusa a cél. Egyebek mellett megújulnak a felkészülést szolgáló uszodák, a margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda, a Széchy Tamás Uszoda, a Császár-Komjádi és a balatonfűzfői uszoda, valamint a füredi helyszín.
A szervezőbizottság döntésének megfelelően a Várkert Bazár előtti Duna-szakasz a megnyitó, a városligeti tavon épülő ideiglenes medence a műúszóversenyek és a záróünnepség, a Parlamenttel szembeni Duna-part pedig az óriástorony-ugrás helyszíne lesz. A televíziós közvetítések jóvoltából pedig így Budapest három legvonzóbb arca, valamint a Balaton fővárosa kap megfelelő és méltó megjelenést. (Taps a kormánypártok padsoraiból.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir