HORVÁTH IMRE

Full text search

HORVÁTH IMRE
HORVÁTH IMRE (MSZP): Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Úr! A Bevándorlási Hivatal statisztikái szerint ez év január és április között közel 13 ezer menekültkérelmet nyújtottak be Magyarországon. Ez igen meglepő szám annak függvényében, hogy, ugyancsak a hivatal tájékoztatása szerint április 28-án ennek a létszámnak a töredéke, 1777 fő tartózkodott a befogadóállomásokon. Mindeközben ugyancsak az idei év első négy hónapjában 1321 kérelmet utasítottak el.
Akárhogy számoljuk, nem jön ki a matek. A közzétett adatokból úgy tűnik, hogy a hatóságok legalább 10 ezer idén érkezett menedékkérő hollétéről nem rendelkeznek semmilyen információval.
(15.20)
Kérem államtitkár urat, adjon magyarázatot: hol vannak azok a menedékkérők, akik sem az intézményekben nem találhatók, sem az ügyüket el nem bírálták? Hol van ez a tízezer ember? Erről önöknek hivatalosan semmilyen tudomásuk sincsen, miközben persze ebben az országban mindenki pontosan tudja, hová tűntek ezek az emberek. Már rég Észak- és Nyugat-Európa országaiban vannak - ott, ahová minden évben magyar fiatalok tízezrei is kivándorolnak -, ugyanis aki a jobb élet reményében indul útnak, annak eszében sincsen Magyarországra letelepülni. Megélhetési okokból ide nem betelepülni, hanem innen kivándorolni szoktak az emberek.
Önök azzal kérkednek, hogy a kerítés és a törvényeik védik nemhogy Magyarországot, de egész Európát. A kormánypropagandává züllesztett közmédia a nap minden órájában azt sulykolja, hogy az Orbán-kormány az európai határok legelhivatottabb őrzője. Az európai határok védelméről meg csak annyit, hogy önök furcsamód éppen az osztrák határ közvetlen közelében, Körmenden hozták létre a menedékkérők elhelyezésére szolgáló, újabb befogadóállomást. A schengeni határok ilyen kiváló határőrizete mellett aligha csodálkozhatunk azon, hogy Ausztria kerítéssel akarja lezárni Magyarországgal közös határát.
A fentiek fényében kérdezem államtitkár urat: nem érzi-e a mindent eluraló kormányzati propaganda és a tények közötti ellentmondást? Önök szerint valóban ez lenne a schengeni határok hatékony védelme? Várom válaszát. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir