CSERESNYÉS PÉTER

Full text search

CSERESNYÉS PÉTER
CSERESNYÉS PÉTER nemzetgazdasági minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselőtársaim! Azért kértem szót, mert szeretném a felszólalásokban elhangzott félreértéseket tisztázni, másrészt pedig szeretném megköszönni a vezérszónokok és a felszólalók gondolatait. Azt lehet mondani, hogy a felszólalások többsége a támogatásról szólt. Ez még akkor is igaz, ha az MSZP vezérszónoka a végén bejelentette, hogy ők tartózkodni fognak a szavazásnál. Ettől függetlenül a felszólalásában egy pont kivételével végig támogatta a megfogalmazott módosítási javaslatokat.
Tényleg egy jogharmonizációról van szó, illetve emellett és ennek az eszköznek a felhasználásával arról szól a törvényjavaslat, hogy hogyan lehet egyértelműbbé tenni bizonyos pontokat, hogyan lehet alkalmazhatóbbá tenni a jogszabályt. Azt a félreértést szeretném tisztázni, amelyik mind az MSZP, mind a Jobbik vezérszónokának a felszólalásában elhangzott, és ez a munkavédelmi jelentés, összegzés vagy annak az esetleges elhagyási lehetősége. Ezt szeretném tisztázni és fel is olvasni, mert szerintem a kollégák nem olvasták el megfelelő módon a módosító javaslatot. Így szól ez a passzus, amelyik a munkavédelmi jelentésről szól.
(11.00)
A 6. §-ban az e) pont: a nemzetgazdaság munkavédelmi helyzetének évenkénti áttekintése, a megállapítások jelentésben történő összegzése, a munkavédelmi információs rendszer kialakítása és működtetése. Tehát ez a munkavédelmi irányítás keretében állami feladat. Folytatódik egy másik bekezdésben: a nemzetgazdaság munkavédelmi helyzetéről szóló jelentést - tehát nem összegzést, a jelentést - a foglalkoztatáspolitikáért felelős miniszter a tárgyévet követő év szeptember 30-ig teszi közzé.
Tehát téves az a gondolat vagy az a sugallat, hogy esetleg azt meg lehet tenni, hogy nem fog megjelenni az éves jelentés. Sőt, azt kell mondani, hogy a szeptember 30-ai dátum kikötésével, tehát egy dátum meghatározásával még azt is előírja a törvény, hogy ha elfogadja a parlament, hogy meddig kell megtenni abból a célból többek között, hogy a következő évi tervet megfelelő módon ki lehessen tűzni, megfelelő módon meg lehessen fogalmazni.
Azt hiszem, nem feladatom, hogy a jobbikos vezérszónok hozzászólásának második részében egyébként a kampányízű gondolatokra reagáljak, nem idetartoztak, nem közvetlenül ehhez a jogszabály-módosításhoz tartoztak, úgyhogy ehhez nem is kívánnék hozzászólni. Köszönöm szépen, elnök úr, és köszönöm mindenkinek a figyelmét. (Szórványos taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir