SZILÁGYI GYÖRGY

Full text search

SZILÁGYI GYÖRGY
SZILÁGYI GYÖRGY (Jobbik): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Csizi Péter felszólalására szeretnék reagálni.
Senki nem mondta azt, képviselő úr, hogy 2010 előtt és 2010 után ugyanaz lenne a törvényi környezet. Változott a törvényi környezet. Csak felsorolhatják önök azokat a törvényeket, amelyeket megváltoztattak! Valóban 2012. január 1-je után offshore cég nem kaphat EU-s támogatást és hasonlókat, Alaptörvény, közbeszerzési törvény, felsorolhatjuk. Nem ez a baj! Az a baj, hogy önök nem tartják be ezeket!
Tehát a problémám az, hogy amit felsoroltunk, pont azt mutatja, hogy hiába van benne a törvényekben, hogy nem lehetne ezekkel a cégekkel például szerződést kötni állami szerveknek, a nemzetbiztonsági szolgálattól kezdve mindenki szerződést köt velük. Lehet egy törvény, ha nem tartjuk be! Pont az lenne a lényege! Így hiába van egy szigorú törvény, ha nem tartjuk be. Ugyanaz a helyzet, mint 2010 előtt. Ugyanúgy lubickolnak és jól érzik magukat az offshore cégek, mert a törvényeket nem tartják be, amelyeket önök hoztak.
Ez a legnagyobb probléma! Minden törvény annyit ér, amennyit betartunk belőle. Ezekre meg rámutattunk nem egyszer, nem kétszer, hogy nem tartják be, és amikor nem tartják be és erre felhívjuk a figyelmet, akkor az lenne a feladata egy felelősen gondolkodó kormánynak, hogy azonnal cselekszik. Elismeri a hibáját, mert miért ne ismerhetné el? Miért ne hibázhatna a kormány is? És azt mondja, elismerem a hibámat, és azonnal kijavítom. De nem ez történik, hanem önök inkább mentegetik. Ilyenkor felmerül a kérdés, hogy vajon miért mentegetik ezeket a cégeket. Talán azért, mert van bármilyen kötődés önökhöz? És azért nem szabad ezekkel a cégekkel kapcsolatosan törvényesen fellépni? Mert fel kellene lépni.
Köszönöm szépen. (Taps a Jobbik padsoraiból.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir