DR. SIMON MIKLÓS

Full text search

DR. SIMON MIKLÓS
DR. SIMON MIKLÓS (Fidesz): Köszönöm szépen. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! A jelenlegi javaslat egyszerre több törvényt módosít egy időben, garantálva ezzel, hogy a honvédpálya és annak szabályai követik a folyamatosan változó szabályozási környezet módosulásait. Amint a részletes vita során is ki lett fejtve, a törvényjavaslat egy felülvizsgálat eredménye, és több törvényt módosítana egyszerre.
A honvédségnél foglalkoztatott közalkalmazottak tekintetében szükségessé vált, hogy a pótlékátalány lehetősége alkalmazható legyen, ami plusz pénzbeli elismerést jelentene számukra. Ennek megfelelően a következő változásokat vezetné be. A különadótörvény módosításával a honvédségnél kifizetésre kerülő végkielégítésre és jubileumi jutalomra, illetve a visszailleszkedési támogatásra nem fog vonatkozni a különadó.
A Hjt. további módosításának célja az egyes jogintézmények pontosítása, valamint az önkéntes tartalékos rendszerre vonatkozó előírások módosítása is. Ilyen módosítás lenne, hogy a jognyilatkozatok elektronikus formában is megküldhetők legyenek, továbbá, hogy az állomány tagjainak a közösségi médiában történő megjelenésének szabályozása, illetve a pihenéshez való alapjog biztosítása pozitív módosítást kapjon. A Hjt. további módosításával biztosítanák, hogy teljesítményjuttatásban részesülhessenek a honvédtisztjelöltek és az altisztjelöltek is, ha kimagasló teljesítménnyel végzik természetesen a munkájukat, vagy többletfeladatokat teljesítenek.
Tisztelt Képviselőtársaim! A Honvédelmi Minisztérium jelen javaslatával pozitív módosításokra tesz javaslatot, amelyek a mindennapi tapasztalatok eredményeként születtek, és a honvédek számára kedvező változásokat jelentenek. A Fidesz-frakció támogatja a jelenlegi javaslatot. Kérem, támogassák önök is. Köszönöm a figyelmet. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir