MAGYAR ZOLTÁN

Full text search

MAGYAR ZOLTÁN
MAGYAR ZOLTÁN (Jobbik): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Államtitkár Úr! Hát, nagy port kavart a kollégája, Bitay Márton Örs, hiszen ő felelős az állami földekért, és Mészáros Lőrinccel, Felcsút polgármesterével találkozott, aki a földprivatizáció nagy nyertesének számít Magyarországon, mindezt egy budapesti luxuskávézóban. Majd még aznap gyanús körülmények között átütemezték néhány állami föld eladását, nyilván teljesen véletlenül olyat is, amit jelenleg Mészáros Lőrinc cége bérel.
Sokan elmondták a történetről a véleményüket, és az államtitkári magyarázkodást is meghallgathattuk. Mindezt az azóta egyébként már az első osztályból kipottyant felcsúti klub helyzetére fogták, mármint a beszélgetést. Mivel azonban ebben az országban élek, és mivel hatodik éve hallgatom az ilyen és ehhez hasonló mellébeszéléseket, magyarázkodásokat és csúsztatást, talán megérti, államtitkár úr, hogy én ezt nehezen hiszem el.
De most ezt félreteszem. Úgy teszek, mintha elhinném, amit mondanak, sőt, úgy teszek, mintha ez lenne a normális; mintha egészen természetes lenne az, hogy a gazdasági élet az elmúlt évek nagy nyertesei és az ismeretlenségből előtörő milliárdosok, és az őket döntéseikkel mesés vagyonhoz juttató politikusok barátsága a közjót szolgálná. Tegyünk most így! De akkor is érdekel, hogy az adófizetői milliárdokból tolt foci témája mellett miért nem jutott hely olyan fontos ügyeknek, mint a vidéki Magyarország helyzete, mint a földjeiktől megfosztott falvak kérdése.
Mégiscsak két olyan ember találkozott, akik kulcsfigurái, felelősei a privatizációs botrányoknak: államtitkár úr, mint aki sorozatosan hozza a helyben élő családi gazdálkodók ellen a döntéseket, Mészáros Lőrinc pedig, mint aki folyamatosan megveszi ezeket a földeket a gazdák elől. Mindezek alapján, azt hiszem, logikus, hogy megkérdezem államtitkár urat, hogy ön mit kérdezne Mészáros Lőrinctől. Vagy mit javasolna államtitkár úr kollégájának, hogy legközelebb mit kérdezzen meg tőle a felcsúti csapat helyzetén kívül?
Mivel köztudott, sőt bevallott, hogy jó viszonyt ápolnak fideszes politikusok Mészáros Lőrinccel, nem tartom problémának, ha a kérdésemre már most választ kapok. Egyáltalán, kap-e a kollégája bármiféle szóbeli figyelmeztetést azért, mert munkaidőben a földekért felelős államtitkárként bevallottan a fociról jár beszélgetni luxuskávézókba? Nekem a felcsúti futballklub és a kiesése miatt még inkább kihasználatlan Pancho Aréna helyett más kérdéseim is lennének. Például megkérdezhetnék Mészáros Lőrincet, hogy van-e még a családjában, ismerősi körében olyan, aki még nem vásárolt be 300 hektárt az állami földekből. De megkérdezhetnék azt is, hogy mi lesz így a környék gazdálkodóival, akiket első körben a bérletekkel, most pedig a privatizációval fosztottak ki és mentesítették őket őseik földjétől, jogos jussuktól. Ezekre várnék érdemi választ. Ha már Mészáros Lőrincet nem tudom megkérdezni, akkor a jó barátait szeretném, a kormánypárti politikusokat és elsősorban a jelen lévő államtitkár urat. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir