GŐGÖS ZOLTÁN

Full text search

GŐGÖS ZOLTÁN
GŐGÖS ZOLTÁN (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tilki Attila… - ja, itt van, bocsánat, azt hittem, elment. Azért elég furcsa, képviselőtársam, hogy arról egy szava nincsen, hogy a tüntetések után a KLIK, hatalmával visszaélve vegzálta a pedagógusokat, hanem azt nehezményezi, hogy a szakszervezet végzi a dolgát. Egyébként, zárójelben, valószínűleg nem önnek szólt, de ebben én semmi kifogásolnivalót nem látok, hogy egy szakszervezet azt csinálja, ami egyébként egy demokratikus országban a dolga: védi a tagjainak az érdekeit. (Balla György: Jó lenne, ha ezt csinálná! De nem ezt csinálja!)
Néhány dolgot szeretnék idézni - ha már itt sokan idézgettek - 2010. december 7-éről: „Javult a magyar diákok szövegértése az átlaghoz képest, a matematikai és természettudományos ismereteik ugyanakkor változatlanok maradtak a három évvel ezelőtti vizsgálati eredményekhez képest.” - jelentette be Hoffmann Rózsa oktatásért felelős államtitkár keddi sajtótájékoztatóján a PISA 2009-es eredményeire hivatkozva.
Kitért arra is, hogy a magyar diákok családi háttere rosszabb az átlagnál, az eredményeik viszont ehhez képest jobbak a vártnál. Hoffmann Rózsa szerint nem elveszett az oktatásügy, van mit tenni, de az alapok biztatóak. Hoffmann Rózsa elismeréssel szólt a pedagógusok munkájáról, egyébként ezt most is megtette. Mint mondta: az első PISA-felmérés eredményei rávilágítottak a magyar fiatalok szövegértési problémáira, a néhány év alatt bekövetkező javulás a magyar pedagógustársadalom szakmai felkészültségét, a minőségi oktatás iránti elkötelezettségét bizonyítja.
Csak azt szeretném akkor megkérdezni az államtitkár asszonytól meg a többiektől is, hogy akkor mi a francnak kellett az én feleségemnek 32 éves pedagógusmunka után szeptembertől február közepéig portfóliót írni. A hároméves unokám előbb megtanulta ezt a szót, mint az összes többit (Boldog István: Négy nap alatt megírta a feleségem, te!), ugyanis mindig azt kérdezte: hol a mama, én meg mondtam neki, hogy portfóliót ír. Tudják, ennél megalázóbb történet nincsen, a PÖCS-nél meg a BECS-nél, ugye, ugye?! Most már BECS, ami PÖCS volt először.
Államtitkár úr, azt mondják, jó légkör van az iskolában? Mikor járt utoljára egy tantestületben, ahol őszintén tudtak magával beszélni? Mikor? (Bangóné Borbély Ildikó: Így van! - Közbeszólások a kormánypárti padsorokból.) Mert én elég sokszor, mert elég gyakran járok abba az iskolába. (Közbeszólások a kormánypárti padsorokból.)
Tudja, mit csináltak maguk? Szétverték azt a normális világot, legalábbis normális emberi világot, ami ott volt. Szégyelljék magukat! (Közbeszólás az MSZP soraiból: Úgy van! - Taps az MSZP soraiban - Derültség a kormánypárti padsorokban. - Dr. Szakács László: Nem nevetséges!)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir