TUKACS ISTVÁN

Full text search

TUKACS ISTVÁN
TUKACS ISTVÁN (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Mindig megható hallani, amikor a Fidesz és a KDNP képviselői Európára hivatkoznak. Európai béreket akarnak Matolcsy Györgynek, érte hullatnak krokodilkönnyeket. A minap egy ápoló egy kórházból elküldte a fizetésemeléssel kapcsolatos értesítését: 118 ezer forintra kapott 1400 forint emelést, nagyjából 1 kiló hús és 1 kiló kenyér árát. (Gúr Nándor: És ez mind az övé!)
Képviselőtársaim! Európázzanak már egy kicsit az ő érdekükben, ha lehetne! Európázzanak azokért, akik valóban európai béreket akarnak, és az nem Matolcsy György!
Másfelől pedig, Hollik képviselőtársam valahogy nem tudja felidézni már a tegnapi nap eseményeit sem, mert a frakcióvezetője (Dr. Schiffer András: Nincsenek is itt!) keresztényszociális pártról beszélt, amely érzékeny a társadalmi problémákra. Hollik képviselőtársunk hatalmas érzékenységgel vette vé-delmébe a Magyar Nemzeti Bank elnökét és mondta el, hogy miért kell neki többet keresnie. Hát akkor, tisztelt képviselőtársaim, itt a lecke, tessenek szívesek lenni azokkal törődni, akik valóban rászorulnak erre, mert figyelnek! Ne legyen kételyük, figyelik önöket! Tudják, hogy miről szól ez a mai nap.
A másik, amiről szólni szeretnék a kétperces erejéig, az, hogy a kormány képviselője gyakorlatilag nincs jelen itt, ebben a körben, nincs véleménye. (A Bánki Erik mellett ülő Tállai András jelzésére:) Tállai úr téblábol itt összevissza, hol ide ül, hol oda, csak éppen véleménye nincs erről a dologról. Drága Tállai úr, hát önnek mindenről szokott lenni véleménye! (Derültség az ellenzéki pártok padsoraiból.) Mondjon már ezekre az érvekre valamit, amik itt elhangzottak! (Moraj és közbeszólások az MSZP padsoraiból: Szégyen! Gyalázat!) Mondjon valamit, hallgatni akarjuk, hogy mi a kormány véleménye erről az előterjesztésről! (Közbeszólás a Fidesz padsoraiból: Idő!) Merthogy nincs neki. Nincs, mert úgy látszik, hogy önök is el akarnak bújni ez elől az ügy elől. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret lejártát. - Közbeszólás az MSZP padsoraiból: Szégyen és gyalázat!)
Úgyhogy, tisztelt államtitkár úr, halljuk! Köszönöm, elnök úr. (Taps az MSZP, valamint az LMP padsoraiból.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir