BALLA GYÖRGY

Full text search

BALLA GYÖRGY
BALLA GYÖRGY (Fidesz): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! Képviselőtársaim! Az kétségkívül igaz, hogy a magyar egészségügy számtalan problémája közül az egyik legjelentősebb, hogy magyar orvosok az Európai Unió más országaiban vállalnak aránylag nagy számban munkát.
Persze, ahol baj van, ott nyomban megjelennek a hiénák is, megjelennek azok a cégek, amelyek abból tömik magukat degeszre, hogy ezeknek az orvosoknak a külföldi munkavállalását segítik. Ebből szereznek jó pénzt maguknak, magyarul azokat az orvosokat, akik külföldön vállalnak munkát, még jól meg is vámolják. Az egyik ilyen cég a Doctors Abroad Orvosi, Egészségügyi Tanácsadó és Szolgáltató Kft. E cég fő bevételi forrása, hogy magyar orvosokat közvetít ki külföldre. Magyarul: miközben az orvosokból hiány van Magyarországon, ez a cég azzal foglalkozik, hogy minél többen menjenek ki, hiszen így lesz minél nagyobb a haszna.
Tisztelt Képviselőtársaim! Ebben a cégben volt részesedése Lukács László György jobbikos képviselő úrnak, a Jobbik egyes számú egészségpolitikusának. (Mirkóczki Ádám: Őt kérdezd!) Miközben Lukács képviselő úr itt a parlamentben álszent módon egyébként küzd (Dr. Lukács László György: Ugyan már!) az orvosok elvándorlása ellen (Rig Lajos: Ti mit tettetek érte?), eközben abban érdekelt, abban volt érdekelt, hogy minél több orvos hagyja el Magyarországot (Dr. Szakács László: Te is tudod, hogy ez nem igaz!), abból gazdagodott, hogy minél több orvosnak segített (Közbeszólás a Jobbik padsoraiból: Ez nem igaz!) máshol, külföldön munkát szerezni.
Tisztelt Képviselőtársaim! Az a helyzet, hogy kollégáimmal együtt megnéztük Lukács képviselő úr jó néhány hozzászólását. (Gyöngyösi Márton: Csak egy másodpercben!)
(16.50)
Most ezt nem tudom idézni, mert az idő lejár, de néhány kérdést hadd tegyek fel, elnök úr. Igaz-e, hogy Lukács György képviselőnek részesedése volt ebben a cégben? (Folyamatos közbeszólások a Jobbik soraiból.) Igaz-e, hogy ennek a cégnek a fő bevételi forrása az orvosok külföldre utaztatása? Mennyi pénzt kaszált képviselő úr ebből? Igaz-e, hogy ez a cég a mai napig működik? (Közbeszólás a Jobbik soraiból: Idő!) Igaz-e, hogy a testvére most a tulajdonosa?

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir