WITZMANN MIHÁLY

Full text search

WITZMANN MIHÁLY
WITZMANN MIHÁLY (Fidesz): Tisztelt Államtitkár Úr! Köszönöm szépen a kérdésemre adott részletes és pontos válaszát. Sajnos, mindannyian jól emlékszünk még arra, hogy 2010-ben Magyarország gazdasága olyannyira legyengült állapotban volt, hogy az államcsőd veszélye fenyegetett hazánkban. Azóta, a kormányváltás óta eltelt 5-6 esztendőben egy újfajta gazdasági szemlélettel, úgynevezett unortodox vagy a magyar érdekeket előtérbe helyező és képviselő gazdaságpolitikával sikerült tulajdonképpen a gazdasági fejlődést egy folyamatosan növekvő pályára állítani, és olyannyira sikerült ezt a kormánynak elérnie, hogy az EU egyik leggyorsabban fejlődő gazdaságává vált a magyar gazdaság.
(15.50)
Jelentős előrelépésnek tartom a Külgazdasági és Külügyminisztérium működtetésében is tulajdonképpen azt a szemléletváltást, ami nemcsak a protokolláris találkozókra helyezi a hangsúlyt, hanem a külgazdasági kapcsolatokat is próbálja megalapozni, és újabb gazdasági lehetőségek feltárását tűzte ki céljául. Azt gondolom, hogy ezek a szemléletváltások jól láthatók a magyar gazdaság makrogazdasági mutatóiban, folyamatosan javuló számaiban.
Az államtitkár úr válaszát elfogadom, és kérem, hogy továbbra is segítsék közreműködésükkel a magyar gazdaság fejlődését. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir