VONA GÁBOR

Full text search

VONA GÁBOR
VONA GÁBOR (Jobbik): Tisztelt Miniszterelnök Úr! Talán ez az utolsó alkalom, hogy ebben a ciklusban, ebben a formában kérdezhetem önt. Úgyhogy én úgy döntöttem, hogy most nem fogom kellemetlen kérdésekkel faggatni sem bankszámlákról, sem strómanokról, sem ellopott pénzekről nem fogom kérdezni, hanem csupán egyetlenegy kötelességére szeretném figyelmeztetni a miniszterelnök urat, ez pedig egy olyan dolog, ami minden európai országban természetes és normális. Ez pedig az, hogy az aktuális kormányfő az ellenzék legerősebb pártjának miniszterelnök-jelöltjével a választások előtt tart egy vitát.
Ez minden európai országban normális és természetes, és jelenleg Magyarországon ez azt jelenti, miniszterelnök úr, hogy önnek és nekem kell egy vitát tartanunk a választópolgárok előtt. (Derültség a kormánypárti padsorokban. - Egy hang a Fidesz padsoraiból: Micsoda önbizalom! - Az elnök csenget.)
(16.10)
Ha miniszterelnök úr azért menekül most már jó ideje ez elől a vita elől, mert attól tart, hogy ezen vita során a már említett kellemetlen kérdésekkel kívánom önt sarokba szorítani, akkor szeretném megnyugtatni miniszterelnök urat: miniszterelnök úr, téved, én nem kívánok ezekkel a kérdésekkel foglalkozni, kizárólag Magyarország jelenéről és jövőjéről szeretnék beszélni, megmutatni azt, hogy kinek milyen ajánlata van a magyar emberek számára 2018 után.
Talán ön is emlékszik, miniszterelnök úr, hogy 15 évvel ezelőtt ön meghívott a személyes polgári körébe engem. Én ott töltöttem egy évet, aztán kiléptem ebből a polgári körből, de ott és akkor én egy olyan embert ismertem meg önben, aki nem fut el a kihívások elől, és nem menekül el a viták elől. Most azzal a reménnyel fordulok önhöz, hogy az az Orbán Viktor, akit ott megismertem, az talán még valahol, nagyon mélyen ott szunnyad önben, és ezért kérem, hogy fogadja el ezt a kihívást, mert higgye el, ez a vita nem az én érdekem, miniszterelnök úr, nem is az ön érdeke, ez Magyarország érdeke.
A magyar emberek megérdemlik azt, hogy megismerjék a két esélyes pártnak a programját, és megismerjék a két esélyes miniszterelnök-jelöltnek az ajánlatát a magyar választópolgárok számára döntésük előtt, 2018-ban. Én nyitott vagyok erre a vitára, és tisztelettel kérem, önt, miniszterelnök úr, hogy legyen ön is nyitott rá. (Taps a Jobbik soraiból.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir