DR. HARGITAI JÁNOS,

Full text search

DR. HARGITAI JÁNOS,
DR. HARGITAI JÁNOS, a Mentelmi bizottság elnöke: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Simonka György országgyűlési képviselő a Központi Nyomozó Főügyészségen a Btk. 226. §-ának (1) bekezdésébe ütköző és a (2) bekezdés b), c) pontja szerint minősülő, nagy nyilvánosság előtt, jelentős érdeksérelmet okozva, hivatalos személy sérelmére elkövetett rágalmazás vétsége miatt tett feljelentést ismeretlen tettes ellen.
(14.10)
A feljelentésből ugyanakkor megállapítható volt, hogy a feljelentés Hadházy Ákos képviselő ellen irányul. A Budai Központi Kerületi Bíróság ezért a már hivatkozott átiratában az Országgyűléshez fordult.
Hadházy Ákosnak még 2017. I. 5-én és ugyanennek a hónapnak a 11. napján volt két megszólalása, egy az MTI-ben, egy másik pedig a Békés Megyei Hírlapban, ami Simonka György képviselő úr esetében a feljelentésre okot adott.
Ugye, ez egy magánvádas indítvány, az Országgyűlés Mentelmi bizottságának töretlen gyakorlata az, hogy ilyen ügyben a képviselő mentelmi jogát a képviselő jogállása védelme érdekében nem javasolja az Országgyűlésnek felfüggeszteni. A mai bizottsági ülésünkön ezt tárgyaltuk, és követve az eddigi bizottsági gyakorlatot, nem kapott többséget a mentelmi bizottsági ülésen az az indítvány, hogy a képviselő úr mentelmi jogát függesszük fel.
Ezért én az Országgyűlésnek is azt javaslom, hogy a felfüggesztés ne történjen meg. Köszönöm. (Taps a kormánypártok soraiból.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir