DÚRÓ DÓRA

Full text search

DÚRÓ DÓRA
DÚRÓ DÓRA (Jobbik): Tisztelt Államtitkár Úr! Azért van munkaerőhiány, mert elmentek az emberek. 600 ezren elhagyták az országot. Érti, államtitkár úr? 600 ezren elmentek. Ők nem lesznek benne a munkanélküli-statisztikában - persze, hát nincsenek itt, nem Magyarországon munkanélküliek, hanem Nyugat-Európában dolgoznak! Azok az emberek mentek el, akik képzettek, fiatalok, jól tudnak dolgozni, és nem Magyarországot gyarapítják, hanem Nyugat-Európában találnak boldogulást, éppen azért, mert itt nem találtak.
Önök a felsőoktatás keretszámait, az államilag finanszírozott keretszámokat 2010 óta 13 ezerrel csökkentették, államtitkár úr. Ez is a következménye annak, hogy az Eurostat idei kimutatása szerint Magyarország a társadalmi mobilitás tekintetében utolsó. Utolsó! Nálunk a legnehezebb kitörni a szegénységből az összes EU-tagállam közül. Ez önöknek olyan jövőkép a fiatalok számára, ami vonzó? Egyáltalán nem vonzó, államtitkár úr.
Elindították a „Gyere haza, fiatal!” programot, és akkora csőd lett, hogy abba is hagyták. Ez az önök bizonyítványa. Nem foglalkoznak ezzel a kérdéssel, nem tudják megoldani. A hosszú távú megoldás pedig igenis a bérunió. (Taps a Jobbik soraiban. - Dr. Vas Imre: Semmit nem old meg!)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir