BOLDOG ISTVÁN

Full text search

BOLDOG ISTVÁN
BOLDOG ISTVÁN (Fidesz): Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Államtitkár Úr! A 4-es főút hazánk legforgalmasabb egy számjegyű főútja, a Kálvin tértől Szolnokon és Debrecenen át Záhonyig szeli át az országot, így a leghosszabb közút címet is birtokolja. Az általa lebonyolított forgalom óriási mértéke nemcsak a hosszának köszönhető, hanem annak is, hogy szinte megkerülhetetlen elem az Észak-Alföld úthálózatában. Egyes szakaszain ma az évtizedekkel ezelőtt tervezett forgalmi kapacitás több tízszeresét kénytelen átengedni, többnyire kétszer egy sávon. A 4-es a főutak összehasonlításában sajnos a baleseti statisztikákat is vezeti.
Nagy szükség lenne tehát a párhuzamos gyorsforgalmi infrastruktúra kiépítésére. Az M4-es gyorsforgalmi út építése kisebb szakaszokon már megkezdődött, és a közelmúltban elhárultak az akadályok egy újabb pályarész megépítése elől is. A következő ütem a román határ és Berettyóújfalu között épül, ott csatlakozik majd az ugyancsak épülő M35-ös úthoz, mely Debrecen és az M3-as autópálya felé halad. Ha a két úthálózati elem elkészül, közvetlen gyorsforgalmi összeköttetés valósul meg Nagyvárad és Budapest között, ami talán képes lesz némileg tehermentesíteni a 4-es főutat.
Ugyanakkor meg kell jegyeznem, hogy az összeköttetés jelentős kerülővel jön létre, így ha valaki a legrövidebb úton szeretne eljutni az egyik városból a másikba, akkor továbbra is a 4-es főutat kell majd válassza. Hozzá kell tegyem, államtitkár úr, hogy választókörzetem legfontosabb útjáról van szó, hiszen a 4-es főút szeli át választókerületem északi felét, itt van az a rész, ahol megtörtént az európai uniós források visszavonásával az Abony-Fegyvernek szakasz leállítása.
Kérdezem tisztelt miniszter urat, várhatóan mikor készülnek el az új gyorsforgalmi útszakaszok, mikor utazhatunk autópályán Budapestről Nagyváradra. Mikor folytatódhat a 4-es gyorsforgalmi út építése Szolnok és Törökszentmiklós térségében? Mikor utazhatunk gyorsforgalmi úton Budapesttől Törökszentmiklósig? Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz soraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir