BALOG ZOLTÁN

Full text search

BALOG ZOLTÁN
BALOG ZOLTÁN (Fidesz): Köszönöm szépen. Lehet, hogy ez akkor a hosszabb zárszót fölöslegessé is teszi. A Nemzeti Gazdasági és Társadalmi Tanács 2011 óta létezik, ahol egy olyan rendben, ahogy egyébként az érdekegyeztetés az Európai Unióban kialakult, az egyházak képviselői, a munkaadók képviselői, a munkavállalók, a tudomány, a kultúra és a civil oldal képviselői vitatják meg a javaslatokat. Ott egy több mint egyórás vitában államtitkár úrral végighallgattuk az összes véleményt.
Az előterjesztést mindenkinek a rendelkezésére bocsátottuk, és ahogy ezt hallottuk, 5:1 arányban támogatta ezt a javaslatot ez a tanács, amelyik 2011-12 óta közmegelégedéssel működik. Tehát azt, hogy itt nem lett volna egyeztetés, nem szívesen hallom, mert egyébként a szakszervezetek képviselői is ott ülnek, és ők is támogatták ezt a javaslatot. A TAB, a Törvényalkotási bizottság pedig egyhangúlag támogatta, azt hiszem az önök frakciója is, tehát én nem értem pontosan, hogy milyen támogatáshiányról beszél.
És akkor hadd mondjak azért itt valamit a teológiai részéhez. December 24-e nem egy önálló ünnepnap, az a karácsonyi ünnepkörhöz hozzácsúszott, a nagypéntek egy külön keresztény ünnepnap. A definíciót nem mi vettük a Wikipédiából, hanem a Wikipédia vette a kétezer éves keresztény lexikonokból nem egészen pontosan. Tehát az a helyzet, attól, hogy a Wikipédia egy teológiai művet idéz, attól még mi is idézhetjük ezt a teológiai művet, tehát nem tudom, miért kell átfogalmazni azt, ami egyébként megfelel a valóságnak. És ha már itt az esti templomba járásról érvelt képviselő úr, a halál órája délután 3-kor van, akkor erre van egy liturgikus elem, ha ezt nézzük, de a lényeg mégiscsak a nagypéntek, ami a húsvéti ünnepkörben van ugyan, de ez egy önálló ünnep, tehát önálló történés van, december 24-én nincs önálló történés.
(20.30)
Csak azt nem értem, és itt egy kicsit azért a javaslatot komolytalannak érzem a december 24-ével kapcsolatban, mert ha 100 milliárd forint - én vitatnám a számot - megterheli a magyar gazdaságot, 200 milliárd meg nem terheli meg? Ha az előkészítést hiányolják, amiről beszámoltunk, akkor miért kérik tőlünk, miért akarnak egy olyan javaslatot előterjeszteni, amely valóban nincs előkészítve? Köszönöm szépen, a türelmét is. (Taps a kormánypárti padsorokból.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir