LÁZÁR JÁNOS,

Full text search

LÁZÁR JÁNOS,
LÁZÁR JÁNOS, a Miniszterelnökséget vezető miniszter: Mindenekelőtt azzal kezdeném, hogy érdekes és izgalmas dolgokat mondott képviselőtársam; remélem, a jegyzőkönyv pontosan rögzítette, mert mondandójának mind a két részéből még lehet politikai következmény.
Az első rész arra vonatkozik, hogy a magyar-or-szá-gi romaközösség milyen viszonyok között él. Még a velünk leginkább szembenálló szociológusközösség sem vitatja azt, hogy például a gyermekszegénység vagy általában Magyarországon a szegénység 2010 óta pont a legszegényebb társadalmi csoportok körében, részben a „segély helyett munka” alapú társadalom miatt jelentősen, pozitívan változott. Tehát az az értékítélet, hogy minden változatlan, semmi nem változik, ez nem így van, mert pozitív változás van, maga az Európai Bizottság is elismerte.
A másik megjegyzése, hogy kik döntik el a válasz-tást. A Fidesz számára és a KDNP számára a választást az a 8 millió, állandó lakhellyel rendelkező magyar választópolgár és az a közel egymillió, állandó lakhellyel nem rendelkező új magyar választópolgár fogja eldönteni, aki magyar állampolgár. És mi magyar állampolgár és állampolgár között a választások szempontjából és az élet egyéb területén sem teszünk különbséget, legyen fiatal, nyugdíjas, adott esetben roma vagy nem roma. Ezt a leghatározottabban vissza kell utasítanom. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir