SZILÁGYI GYÖRGY

Full text search

SZILÁGYI GYÖRGY
SZILÁGYI GYÖRGY (Jobbik): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Érdekes, hogy egymás után két olyan tárgysorozatbavételi kérelem van itt, amitől, mind a kettőtől úgy fél a Fidesz-KDNP, mint ördög a tömjénfüsttől.
Az egyik, amikor a korrupciót kívánjuk megakadályozni vagy feltárni, azt rögtön nem támogatják, a másik pedig, amikor a lusztrációról beszélünk, vagy arról, hogy szembe kellene nézni a kommunista múlttal, azt sem támogatják. És eljutottunk mostanáig oda, hogy az az MSZP, amelyik az MSZMP utódpártja, az az MSZP már támogatná a múlttal való szembenézést, és maguk, akik nemzetinek meg kereszténynek, konzervatívnak meg hasonlóknak vallják magukat, maguk meg égen-földön mindent megtesznek az ellen, hogy bármi ilyen törvény, ami ezzel kapcsolatos, átmenjen.
Miért lehet ez? Hiszen elmondta Hadházy képviselő úr, hogy ők is benyújtották már ezt 15-ször, mi is benyújtottuk már legalább 15-ször hasonló témájú javaslatainkat. Önök mindig leszavazták, mindig valamire hivatkoznak, mert féltik azokat az embereket, akik még mindig ott ülnek a soraikban, akik még mindig magas pozíciókban vannak, és akik érintettek lehetnek, mert kiszolgálták azt a kommunista rendszert, hiszen maguk ugyanarról a tőről fakadnak. Az elmúlt 27 évben azok a pártok kormányozták ezt az országot, önök is és az MSZP is, akik féltek attól, hogy föltárják a kommunista múltat. Valóban így van, ahogy Mesterházy Attila képviselőtársam mondta, hogy amikor kormányon vannak akár önök, akár ők, akkor ezt nem támogatják.
Egyetlenegy változás történhet ebben az országban: amikor végre szembenézhetünk a múltunkkal, szembenézhetünk a kommunizmus rémtetteivel, mert ezek rémtettek voltak, mert családokat tettek tönkre, akkor, ha majd a XXI. századi pártok fogják kormányozni ezt az országot, mint például a Jobbik Magyarországért Mozgalom. Mi nem félünk attól, hogy a korrupcióval sújtott és terhelt kormányoknak föltárjuk az ügyeit, hogy azokat az embereket, akik vétkeztek, azokat börtönbe juttassuk, legyen az akárki, és azokat pedig kizárjuk a közéletből, akik olyan kommunisták, és úgy ülnek itt bent a parlamentben, mint a népi ülnökök, mint például önök. (Taps a Jobbik soraiban.)
(15.10)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir