VÁGÓ SEBESTYÉN

Full text search

VÁGÓ SEBESTYÉN
VÁGÓ SEBESTYÉN (Jobbik): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! A Jobbik frakciója természetesen támogatni fogja a javaslat tárgysorozatba vételét. Nagyon jól tudjuk, hogy a jelenlegi nyugdíjrendszerben, illetve a kifizetésekben igazságtalanságokat tapasztalhatunk, igazságtalan a rendszer. Az egyik része a legkisebb öregségi nyugdíjminimum megállapítása, ez a 28 500 forint, ami már nagyon régóta nem változott.
Én sem értek egyet azzal a magyarázattal, hogy ez nagyon sok egyéb juttatást befolyásol, illetve irányszám bizonyos juttatásoknak a megállapításánál, a jogosultság megállapításánál. Úgy gondolom, hogy azt a kis pluszmunkát megérné az emelés. Legalább lehetőségünk lenne arra, hogy a juttatásokat, illetve a jogosultsági határszámokat egy kicsit cizelláljuk a jelenlegi szociális ellátórendszerben és a szociális törvényben. Attól, hogy 50 ezer forintra emelkedik ez az összeg, még akár az arányszámokon, akár a százalékokon, akár a leírásokon lehet változtatni, és az új megemelt összeghez lehet igazítani az egyéb ellátások rendszerét.
A másik kérdés az éves nyugdíjemelések rendszere. Mi máshogy képzeljük el a nyugdíjemelés rendszerét, de ezt is tudjuk támogatni, ugyanis látjuk azt, hogy mennyire igazságtalan ez a rendszer. Én olyan ember vagyok, aki nem hisz a statisztikáknak, én inkább annak hiszek, amit a saját bőrömön tapasztalok, vagy amit a mindennapi életben az emberek elmondanak nekem, és bármennyire emelik föl a megállapított inflációt, az emberek mindennapi érzete, saját tapasztalata többet mutat, nem azt mutatja, hogy csak 2,6 százalékos volt az áremelkedés az elmúlt évhez képest. Ezért is kéne igazságosabbá tenni a rendszert.
Egyébként mi nem ezt az automatikusan mindenkinek adott, kalkulált infláció szerinti nyugdíjemelést vezetjük be, ha kormányra kerülünk, hanem sávos nyugdíjemelést fogunk bevezetni, hogy arányaiban a kis nyugdíjjal rendelkezők nagyobb összeget kapjanak, mint azok, akik akár 200-300 ezer forintos nyugdíjjal rendelkeznek. Köszönöm, hogy meghallgattak. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir