Z. KÁRPÁT DÁNIEL

Full text search

Z. KÁRPÁT DÁNIEL
Z. KÁRPÁT DÁNIEL (Jobbik): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! A vezérkörben még szóba került az, hogy a Fidesz-KDNP ugyebár megadóztatta a minimálbért, még a szocialista pusztító gazdaságpolitikával szemben is elkövette ezt a talán még nagyobb baklövést, akkor is, ha természetesen nem tudunk annyi bűntettet a Fidesz-KDNP nyakára vagy szemére olvasni, mint a szocialistákkal szemben tudtunk. Gondoljunk csak a devizahitelezés elengedésére! De hát önök aztán nem rendezték ugyanezt a folyamatot. Tehát valahol azért csak össze tetszenek érni.
De a tárgykörnél maradva, a minimálbér adótartama tekintetében azt mondták, hogy önök emelik a béreket, a minimálbért is, és ily módon majd azt az elvett kedvezményt talán kigazdálkodhatóvá teszik vagy látszólag visszaadják. Államtitkár urat kérdezem, hogy végeztek-e bármilyen összehasonlítást azt illetően, hogy a regionális országokhoz és az úgynevezett uniós átlaghoz képest a magyar bérek közelítenek-e valamilyen szinten, hiszen azt látjuk, hogy ha euróban mérjük a magyar bérek növekményét, akkor az az elenyésző 15-25 százalék közötti emelés, amit az utóbbi két időszakban foganatosítani terveznek, bizony a régió országainál is alacsonyabb emelést eredményez.
Éppen ezért azt látjuk, hogy ha támogatnák a Jobbik béruniós koncepcióját, amely kormányzati hazugságokkal szemben egyáltalán nem jelenti Brüsszel kezébe bármilyen adózási jogkör adását is, hanem egész egyszerűen azt a nyugat-keleti kifosztó mechanizmust lassítaná vagy szüntetné meg, amelynek értelmében Magyarországot gyakorlatilag gyarmatosították gazdasági értelemben, akkor előre tudnánk lépni; még egyszer mondom, akkor, hogyha a kormány támogatná a Jobbik ez irányú koncepcióját.
De ha nem támogatja, adódik a kérdés, milyen elvek mentén, hogyan kíván küzdeni a magyar bérek felzárkózásáért legalább a nyugati szint közelébe, mert hát sajnálatos módon a statisztikai adatok azt bizonyítják, hogy jelen pillanatban folyamatos távolodás figyelhető meg. Bármennyire nem tetszik ez nekünk, nekem sem tetszik, mégis beszélni kell róla, mégis meg kell oldani. Köszönöm a figyelmet.
(12.10)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir