VARGHA TAMÁS

Full text search

VARGHA TAMÁS
VARGHA TAMÁS honvédelmi minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Minden év május 21-én, amikor a magyar honvédelem napját ünnepeljük, egy 168 évvel ezelőtti dicsőséges haditettre emlékezünk: ekkor foglalta vissza a frissen megalakult magyar honvédség a tavaszi hadjárat keretében Buda várát. Ennek a hősies küzdelemnek az eszmeisége, példája a ma katonáinak is erőt ad, de nemcsak a ma katonáinak, hanem mindannyiunknak és a jövő generációi számára is.
De a honvédelem napja nemcsak emlékezés, hanem ünnep is, a ma szolgálatot teljesítő katonák ünnepe, akik a szolgálati helyükön kiválóan teljesítenek. Minden alkalommal megköszönjük nekik ezt a kiváló munkát, és köszönöm szépen, hogy képviselőtársaim is, függetlenül attól, hogy melyik frakcióban ülnek, minden alkalommal megköszönik a magyar katonák helytállását, hiszen immár két éve látják el a magyar határ védelmét, missziós szolgálatot teljesítenek, és részt vesznek természeti katasztrófák elhárításában is.
Nagyon fontos, hogy most ahhoz a pillanathoz értünk el, amikor nemcsak az illetményemelésben és az életpálya kialakításában tudjuk megbecsülni katonáinkat, hanem egy technikai fejlesztés révén fel tudjuk venni a versenyt a korral és a térség országaival, hiszen a „Zrínyi 2026” honvédelmi és haderőfejlesztési program egy olyan fejlesztési program, amely a térség komoly haderejévé teheti a Magyar Honvédséget. Egy nagy munka előtt állunk, de jelentős fejlesztések és kiváló lehetőségek előtt áll a Magyar Honvédség, ami, nem győzzük hangsúlyozni, a magyar emberek munkájának eredménye. Köszönöm szépen a figyelmüket. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir