FARKAS GERGELY

Full text search

FARKAS GERGELY
FARKAS GERGELY (Jobbik): Köszönöm a szót. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! A kormány 2016 januárjában indította be a „Vállalkozz itthon, fiatal!” programját, amelyben fél év alatt egy pályázatot sem volt képes elbírálni az NGM. A minisztériumi packázás miatt a fiatal pályázók így teljesen kiszolgáltatott helyzetbe kerültek. Szinte déjŕ vu érzése támad az embernek, mert sajnálatos módon a „Gyere haza, fiatal!” programnál is azt tapasztaltuk, mint most: egyrészt totális kudarcot, másrészt pedig azt, hogy bármilyen vízió hiányában a kormány letagadja magát a problémát, a kivándorlás súlyos jelenségét is, és nem tesz semmilyen további lépést a probléma megoldása érdekében.
Ugyanez a kormányzati magatartás tükröződik vissza jelen esetben is. A kormány hangzatos ígéretekkel csábítja a fiatalokat, de nem tudja megoldani a problémát, nem tud jövőt teremteni számukra. Sokatmondó az is, hogy a Nemzetgazdasági Minisztérium csak az után kezdte meg a támogatási szerződések megkötését, miután a sajtóban hangot adtak a problémáknak.
Tisztelt Államtitkár Úr! Ahelyett, hogy azonnal konkrét és átfogó megoldást mutatna fel a kormány, cselekvése vagy inkább pótcselekvése kimerül a belső vizsgálat indításában. Jellemző ez a kormányra, jól ismerjük ezt a szituációt: keresnek majd egy bűnbakot, akivel el lehet vitetni a balhét, majd minden megy tovább ugyanúgy. A helyzet azonban az, hogy a fejétől bűzlik a hal. Ugyanis mit is várhatnánk akkor, amikor a miniszterelnök úr továbbra is megrögzötten tagadja a kivándorlás valódi okát és súlyát, helyette kalandvágyról beszél?
Tisztelt Államtitkár Úr! A kalandvágy ma Magyarországon maradni. Önök magukra hagyják a fiatalokat, önök lemondtak a kivándoroltak sokaságáról. Ahelyett, hogy támogatnák és helyzetbe hoznák az ambiciózus, fiatal vállalkozókat, csak padlóra küldik és ellehetetlenítik őket. Azt sugallják, Magyarországon nem éri meg és nem is lehet vállalkozni. Kivétel, ha valaki a haveri kör tagja, mert akkor summásan meggazdagszik.
Tisztelt Államtitkár Úr! Önöknek valójában nem áll szándékukban helyzetbe hozni a fiatal vállalkozókat, vagy csak alkalmatlanok erre? Várom érdemi válaszát. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir