ÍJGYÁRTÓ ISTVÁN

Full text search

ÍJGYÁRTÓ ISTVÁN
ÍJGYÁRTÓ ISTVÁN külgazdasági és külügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselő Úr! Tisztelt Országgyűlés! Altusz Kristóf miniszterelnöki megbízott a kinevezését követő héten mind a hat érintett felsőoktatási intézmény ügyében fölvette a kapcsolatot a négy ország, az Egyesült Államok, Kína, Malajzia és Thaiföld budapesti misszióvezetőjével. A Magyarországon működő kínai, thai és maláj felsőoktatási intézmény kapcsán már a megállapodásra vonatkozó első szövegtervezet is átadásra került. A munka tehát olajozottan halad előre.
Az Egyesült Államok tekintetében több mint három hete várja a magyar kormányzat a hivatalos választ, több mint három hete nincs főtárgyaló kijelölve sem szövetségi, sem tagállami szinten, így a tárgyalások kizárólag a budapesti amerikai ideiglenes ügyvivővel zajlanak.
A szakértői munkacsoport minden érintett egyetemmel konzultál. Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy a CEU-t leszámítva minden rektor vagy dékán a kérdést technikainak tekinti, nem politikai ügyként kezeli, és a felsőoktatási törvényben foglaltaknak meg kívánnak felelni. A megoldások keresésében érdekeltek.
A miniszterelnöki megbízottnak nincs arra vonatkozó felhatalmazása, hogy az elnöki-miniszterelnöki találkozót ebben a minőségében, ahogy ön fogalmazott, kierőszakolja.
Köszönöm figyelmét. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir