DR. RÉTVÁRI BENCE,

Full text search

DR. RÉTVÁRI BENCE,
DR. RÉTVÁRI BENCE, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára: Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselő Úr! Tisztelt Ház! Ez egy fontos kérdés, ezért érdemes ezzel itt a parlamentben is foglalkoznunk, hiszen korábban egy teljesen új mentésirányítási rendszer jött léte. Ez 4,1 milliárd forintos támogatásból valósult meg, és ebből az intelligens fedélzeti terminálokra, az IFT-kre 250 millió forintot fordítottunk. Ez az új rendszer egyébként, el kell hogy mondjuk, folyamatosan és megbízhatóan működik, hiszen van is hol működjön, 30-cal több mentőállomás van most, mint korábban, 97 korszerűbben működik, mint korábban. Tehát szerencsére ezeken a helyeken már jobb körülmények fogadják a mentős kollégákat.
A kifejlesztett szoftver futtatásra alkalmas, ezek a táblagépek olyanok, amelyek a táblagépek piacán máshol is előfordulnak. Ugyanakkor időközben mindig kellenek új fejlesztések, ezekre ön is célzott, tisztelt képviselő úr, úgyhogy ezek az új funkciók folyamatosan fel is kerülnek ezekre a táblagépekre.
Ezeknek az IFT-knek az éles üzembe állítása 2017 elején kezdődött meg országszerte, ugyanakkor nyilván az Országos Mentőszolgálat figyelemmel kíséri ezeknek a használatát. Amit ön mondott, az valóban fölmerült a gyakorlat során, hogy mobiladat-kapcsolati problémák voltak, tehát bizonyos helyeken nem volt megfelelő térerő. Éppen ezért maga a rendszer úgy került kifejlesztésre, hogy offline üzemmódban is működhet, tehát pontosan látják a mentőautóban azokat az adatokat, amelyeket a telefonos bejelentés során kapták. Utána, ha újra van térerő, visszatöltődnek ezek az adatok, tehát nem vész el a mentésben dolgozók számára.
Ahogy ön is említette, a legfontosabb célja ennek, hogy a dokumentációt váltsa ki, papíralapú dokumentáció helyett legyen digitális, ezáltal csökken a munkaterhe a mentődolgozóknak, és gyorsabb lesz a munkavégzésük is. Nyilvánvalóan át kell állni erre az újfajta működési mechanizmusra, de szerintem, ha mindenki konstruktívan viszonyul hozzá, akkor ez leginkább a betegekre lesz pozitív, hiszen az adataikat nem kell átadni, nem veszhet el, nem rongálódhat meg az adat, hanem digitálisan a mentésirányítási rendszerből a mentőbe, majd pedig a kórházba jutnak tovább az adataik. Köszönöm szépen. (Szórványos taps a kormánypártok soraiból.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir