DR. GALAMBOS DÉNES,

Full text search

DR. GALAMBOS DÉNES,
DR. GALAMBOS DÉNES, a Törvényalkotási bizottság előadója: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Államtitkár Úr! A törvényalkotási bizottság 2017. május 25-i ülése alkalmával a tagok tanácskoztak a szövetkezeti hitelintézetek integrációjával összefüggő egyes törvények módosításáról szóló T/15375. számú törvényjavaslatról. A bizottság a házszabály 46. §-a alapján 22 igen szavazattal, 6 nem ellenében, valamint 3 tartózkodás mellett összegző módosító javaslatot és összegző jelentést nyújtott be.
Az összegző módosító javaslat magába foglalja a Gazdasági bizottság által javasolt módosításokat és a Törvényalkotási bizottság nyelvhelyességi pontosításra irányuló kezdeményezéseit is. A törvényjavaslat elfogadásával a szövetkezeti hitelintézeti szektor hosszú távú jövedelmező és prudens működésének megerősödése következik be.
Ahogy a törvényjavaslat általános vitájában a vezérszónoki felszólalásomban jeleztem, fontos eleme még a törvényjavaslatnak az, hogy hatékonyabb üzleti működést lehetővé tevő mérethatékony intézményi rendszer elérése kiemelt célja a törvényjavaslatnak. 52 takarékszövetkezetből 12 újjászervezett takarékszövetkezet jön létre, és a mérethatékony nagyságrend és a hozzá kapcsolódó új informatikai rendszer lehetővé teszi az ügyfelek korszerűbb kiszolgálását. Egyúttal garanciális elemeket is tartalmaz a törvényjavaslatnak az a része, hogy az ügyfeleket semmilyen hátrány nem érheti, hiszen a módosítások során megilleti őket a díjmentes felmondás joga is. A törvényjavaslat előremutató rendelkezéseit az általános vitában a hozzászólásokban is kifejtették képviselőtársaim. A szövetkezeti hitelintézetek integrációs szervezetének, a prudenciális és a központi bank üzleti funkcióinak az erősítése, illetve előtérbe helyezése az, ami még fontos eleme a törvényjavaslatnak.
A részletes vitában elhangzottak, valamint a Törvényalkotási bizottság részletes vitát lefolytató eljárásában elvégzett kiegészítések alapján kérem önöket, hogy a holnapi végszavazáskor támogassák a törvényjavaslatot, és annak elfogadásával a szövetkezeti hitelintézeti szervezet korszerűbb működését tegyük lehetővé. Köszönöm szépen a figyelmüket.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir