DR. SZAKÁCS LÁSZLÓ

Full text search

DR. SZAKÁCS LÁSZLÓ
DR. SZAKÁCS LÁSZLÓ (MSZP): Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Ház! Tisztelt Alelnök Úr! Azt látjuk, hogy az új főúri osztály egymásnak zsíros állásokat juttat. Valójában ebből csak annyit lehet látni, hogy önök azt a látszatot keltik, ami jobb lenne, mint a valóság, hogy önök csak zsíros álláshoz juttatják egymást. Van az új főúri osztály, és van az új zsellérség ma Magyarországon. Valójában a helyzet ennél sokkal rosszabb, önök, ugye, kiépítik a „kéz kezet mos” hálózatát, ami tényleg hálózatként is működhet minden további nélkül.
Azt látjuk, hogy Polt Péter legfőbb ügyész felesége a Magyar Nemzeti Bankban személyzeti ügyekkel foglalkozik, nem olcsón, de drágán, jó nagy fizetésért. Azt látjuk egyébként, hogy a monetáris tanácsban is van egy ilyen hasonló kinevezés, a Kereskedelmi és Iparkamara vezetőjének feleségét emeli be a monetáris tanácsba, és most meg azt látjuk, hogy Polt Péter lányát vette föl a Magyar Nemzeti Bank valamilyen nagyon fontos szerepre nyilvánvalóan, vagy junior szerepre, de azt látjuk, hogy igazság szerint itt mindig valamilyen szívességet tesz egymásnak ez az új főúri osztály; vagy legalábbis ezt a hálózatot építi ki.
Úgy gondolom, hogy itt eléggé rossz példára tanítják a magyarokat. Úgy gondolom, hogy itt arra tanítják, hogy itt nem a szakmai fölkészültség, nem a rátermettség, a kockázatvállalás, a kockázatok tűrése vagy éppen az erő számít, hanem egészen pontosan az, hogy kinek milyen kapcsolatrendszere van, kinek kik a szülei, kinek ki az édesapja, az dönti el, hogy részt vehet-e ebben a hálózatban, vagy nem vehet részt.
Az összeférhetetlenség kérdéséről szeretném én kérdezni alelnök urat. Mit gondol az összeférhetetlenségről ezekben az ügyekben, és hogyan kívánják feloldani?
Köszönöm a megtisztelő figyelmet. (Szórványos taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir