SZABÓ ZSOLT

Full text search

SZABÓ ZSOLT
SZABÓ ZSOLT nemzeti fejlesztési minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! A kormány célja, hogy minden magyar családnak segítsen akár a családi adórendszerrel, otthonteremtési támogatás-sal vagy éppen magával az adócsökkentéssel. Ezen segítés, támogatás része az „Otthon melege” program is, amivel az a célunk, hogy minden családban a felhasznált energia mennyiségét nagymértékben tudja csökkenteni.
2014-től 2016-ig bezárólag több mint 120 ezer családnak segítettünk; ezt több mint 22 milliárd forint hazai forrással, tehát ha úgy tetszik, a szén-dioxid-kvótából való megtakarítás részeként létrejött pénzügyi eszközzel. Ha lefordítanánk, akkor azt tudnánk mondani, hogy mintegy 66 ezer négytagú, négyfős családnak az éves villamosenergia-felhasználását tudtuk ezzel megtakarítani. Az idén tovább folytatjuk ezt a programot mintegy 5,6 milliárd forint értékben.
Ebből már megjelent egy program, amely márciusban lett kitűzve, 3,5 milliárd forinttal szeretnénk segíteni a gázkazánok kondenzációs kazánra történő kicserélését, egyben kéményépítési lehetőséget is biztosítva, ami elsőként fordul elő ebben a programban. Ez az érték 700 ezer forint, és mintegy 40 százalékos támogatási intenzitást jelent. Június 6-án reggel 8 órától lehet erre pályázni.
A másik, ami már szintén megjelent május 10-én 600 millió forintos összeggel, akár hűtőgép, akár pedig mosógép kicserélésére vonatkozó program, 25-45 ezer forint értékben. A benyújtás időpontja pedig augusztus hónapban lesz.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir