RIG LAJOS

Full text search

RIG LAJOS
RIG LAJOS (Jobbik): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Én ígérem, hogy nem a magvas zöldségek termesztéséről fogok beszélni.
A munkám előtt nagyon sokat foglalkoztam kutyákkal, egy kutyaiskolának voltam először segédje, majd kiképzője, és módomban volt látni Dunakeszin is, hogyan válogatják ki a rendőrkutyákat. Az államtitkár urat kérdezném meg elsősorban, hogy ennek a törvénynek a bevezetése kihatással lesz-e a rendőrségi állományra, illetve a rendőrkutyák képzésére. Hiszen azért azt mindenki tudja, hogy elsősorban az őrző-védő kutyákat hogy válogatják ki, hiszen fény- és hangingerre nem szabad nekik túlzottan reagálni. Ez azt jelenti, hogy a fejük fölött elsütnek egy pisztolyt. Ha a kutya nem csukja be a szemét, akkor alkalmas. A kiképzés folyamán fojtó nyakörvet használnak, ami a kutyánál fulladást okoz, és ezért ereszti el a fogást.
A másik. Az elektromos nyakörv használata folyamatos impulzust és fájdalmat okoz a kutyának, így okítják. Illetve ott van még egy brutális eszköz, amit Németországban már beszüntettek, ez a láncos, illetve szöges nyakörv. Ez egy finomítást ad a kutyának az engedelmességi vizsga során, de akkor is ugyanolyan fájdalmat okoz. Tehát önmagában ez is bántalmazásnak minősül-e, mert ha igen, akkor sajnos tájékoztatni kell a rendőrség állományát, hogy klikker módszerre térjenek rá, és a kutyák kiválasztása során próbálják meg simogatással eldönteni azt, hogy az megfelelő-e rendőrkutyának. Én most megkérdezem, és gondolom, az államtitkár úr biztos tudja erre a választ, hogy a büntetés-végrehajtásnál egy 60 kilós rottweiler kutyát hogyan próbálnak majd klikker módszerrel visszahívni, amikor bevetés van, hiszen a képzés során, még egyszer mondom, fojtó nyakörvet és szöges nyakörvet, illetve elektromos nyakörvet használnak, ami a törvény bevezetése kapcsán bántalmazásnak fog minősülni. Tehát a visszájára sül el maga a törvény. Köszönöm. (Taps a Jobbik padsoraiból.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir