KORÓZS LAJOS

Full text search

KORÓZS LAJOS
KORÓZS LAJOS (MSZP): Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Szeretném felhívni a figyelmüket arra, hogy a közgyógyellátás finanszírozásában az elmúlt években egy jottányit sem történt semmiféle előrelépés, sőt 2015-ben megszüntették azt a gyakorlatot, amikor a segéllyel együtt a méltányossági alapon lehetett támogatni a közgyógyellátottakat. Mivel ezek a konstrukciók megszűntek, így több tízezer ember veszítette el a közgyógyellátását.
Szeretném idézni, a jövő évi költségvetést megalapozó salátatörvény leszögezi, hogy a közgyógyellátás a szociálisan rászorult személy részére az egészségi állapota megőrzéséhez és helyreállításához kapcsolódó kiadásainak csökkentése érdekében biztosított hozzájárulás. Ehhez képest az ellátás összegét jövőre sem emelik. Szeretném azt is megjegyezni, hogy nagy kegyesen csupán annyit tesznek, hogy jövőre, a választás évében egy kicsivel többen juthatnak hozzá a normatív típusú ellátáshoz, pontosabban: néhányan újra jogosultak lehetnek azok közül, akiktől két évvel ezelőtt elvették ezt. Konkrétan 5 százalékkal emelkedik meg a támogatás jövedelemküszöbe. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy ha az eddigi 28 500 forint helyett majd a 29 925 forintot, illetve egyedülálló esetén a 42 250 forint helyett a 44 175 forintot nem éri el, akkor kaphatnak közgyógyellátást. Ettől az intézkedéstől, én azt gondolom, nem fog több pénzt kapni senki az érintett 300 ezer ember közül közgyógyellátás címén, hiszen sem a havi keretösszeget nem emelik, sem az éves eseti keretösszeget nem módosítják.
Éppen ezért kérdezem az államtitkár urat, hogy a gazdaság növekedéséből miért nem részesülnek a rászoruló beteg emberek, és miért nem emelik meg végre a közgyógyellátás összegét. Köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir