RIZ GÁBOR

Full text search

RIZ GÁBOR
RIZ GÁBOR (Fidesz): Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! Számomra mint fejlesztési biztosnak különösen fontos Miskolc város gazdasági és társadalmi fejlődése mellett az idegenforgalom dinamikus fejlesztése is. A Miskolctapolcára látogató, kikapcsolódni és strandolni vágyó vendégek 2015 tavasza óta két fürdő, a Barlangfürdő és a Miskolctapolcai Strandfürdő közül választhattak, amely tízévnyi szünet után újra megnyitotta kapuit. A strandfürdő ugyan egész évben üzemel, de a nyári szezonon kívül a vendégek csak a beltéri wellness- és a fitneszrészleg szolgáltatásait vehették eddig igénybe. Hamarosan ez változni fog, ugyanis megkezdődhet a strandfejlesztés második üteme, aminek révén egész évben nyitva tartó élményfürdővel gazdagodik Miskolctapolca. A tervek szerint a fürdő egyik különlegessége lesz a kinyitható tetejű fürdőcsarnok, amely a nyári időszakban strandként üzemel, télen pedig a tető zárásával fűthető fedett fürdővé alakul.
A Miskolctapolcai Strandfürdő újranyitását és annak első fejlesztési ütemét a „Modern városok” program tette lehetővé. Orbán Viktor miniszterelnök és dr. Kriza Ákos polgármester 2015 áprilisában, Miskolcon jelentették be, hogy az állam a beruházás első ütemét 3 milliárd forinttal támogatja. A most induló további fejlesztésekhez a kormány további 5 milliárd forintot biztosít. A fejlesztési projekt keretében megkezdődtek a hejő-hévízi kútfúrási kivitelezési munkák az egykori gyermekstrand területén. Miskolctapolcán közel száz szálláshely, több tucat étterem és egyéb vendéglátóegység várja az odalátogatókat. A turisztikai desztinációk fejlesztése kiemelten fontos annak érdekében, hogy ezek a vállalkozások tovább tudják növelni forgalmukat, és ezáltal további munkahelyeket tudjanak teremteni.
Tisztelt Ház! A „Modern városok” programja azzal a céllal indult el, hogy Magyarország 23 megyei jogú városát a gazdasági növekedés térségi központjává, a vidék fejlődésének zászlóshajóivá tegye. Ezért kérdezem miniszter urat, államtitkár urat, hogy milyen pozitív hatásokat várhatnak a miskolciak a Miskolctapolcai Strandfürdő további fejlesztésétől. Várom megtisztelő válaszát. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir