DR. VEJKEY IMRE,

Full text search

DR. VEJKEY IMRE,
DR. VEJKEY IMRE, a KDNP képviselőcsoportja részéről: Tisztelt Elnök Úr! Köszönöm a szót. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! A kereszténydemokraták elfogadhatatlannak és tűrhetetlennek tartják az önkényuralmi jelképek nemcsak politikai, hanem kereskedelmi célú megjelenítését is.
A XX. század ordas eszméire alapított nemzetiszocialista és kommunista diktatúra uralma alatt elkövetett, emberiesség elleni embertelen és az emberi méltóságot is sértő bűnök mély és fájdalmas sebeket ejtettek honfitársainkon, ezért a két totális diktatúra szimbólumai hazánkban még ma is irritálóak nemcsak az áldozatok és hozzátartozóik, hanem minden jóérzésű ember számára.
A XX. század legborzasztóbb időszakai nem veszhetnek a feledés homályába, ezért hazánkban 2000-ben, az első Orbán-kormány idején már országgyűlési határozat döntött mind a kommunista, mind pedig a náci diktatúra áldozatainak az emléknapjáról. Kérdésként merül fel, hogy vajon mi az oka annak, hogy a több mint fél évszázada a szabad Nyugat-Európában csak bennünket követően került sor az emléknap felállítására, és akkor is csak részlegesen, ugyanis a nemzetiszocializmus áldozatainak emléknapját ugyan bevezették, de a nemzetközi szocializmus, vagyis a kommunizmus áldozatairól mind a mai napig nem emlékeznek meg, eltitkolva és elárulva ártatlanok millióinak a véráldozatát.
Mindezt annak ellenére tették, hogy mindkét totális diktatúra sárba tiporta az emberi méltóságot. Az egyik faji alapon üldözött, a másik pedig osztályalapon rekesztette ki az embereket a közösségből a kollektív felelősség elve alapján. Ideológiailag mindkét diktatúrának közös célja volt lerombolni a régi rendszert Európában, ezért nem csoda, hogy a második világháborút a két totális diktatúra együtt robbantotta ki Lengyelország közös lerohanásával, amely mögött a német birodalmi kormány és a Szovjet Szocialista Köztársaságok Szövetségének kormánya közötti, 1939. augusztus 23-án aláírt és titkos záradékkal ellátott úgynevezett Molotov-Ribbentrop-paktum állt, amelyben többek között Lengyelország és a balti államok felosztásában is megállapodtak.
(18.50)
Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Mindezen tényekből megállapítható, hogy Nyugat-Európának az illúzió és a hallgatás egész rendszerével kellene leszámolnia ahhoz, hogy alappal ne lehessen vádolni a kommunizmus nyílt vagy fű alatti támogatásával.
A kereszténydemokraták számára úgy tűnik, hogy a Nyugat mögött álló globális hatalom nem akar a nemzetközi szocializmus nyílt vagy hallgatólagos támogatásával leszámolni, sőt az ez irányú magyar törekvések kifejezetten irritálják őket. Sem Brüsszel, sem pedig maga a strasbourgi Emberi Jogi Bíróság nem akarja az önkényuralmi jelképek egy részét az őket megillető történelmi szemétdombra küldeni. Hol van hát Brüsszel és Strasbourg híres, emberi jogok iránti elkötelezettsége? Hol van a szolidaritás a szenvedőkkel? Hol van az együttérzés az áldozatokkal és hozzátartozóikkal?
Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Ez az együttérzés sehol nincs. Sehol, mert Brüsszel és Strasbourg egyoldalúan érzéketlen a kommunista diktatúra áldozataival, megsértve a magyarok emberi méltóságát, ítéleteikkel pedig kifejezetten buzdítják a kommunista diktatúrához kötődő szimbólumok megjelenését annak ellenére, hogy ezen jelképek hazánkban való alkalmazása alkalmas a köznyugalom megzavarására.
Tűrhetetlen és elfogadhatatlan, hogy sem Brüsszel, sem Strasbourg nem veszi figyelembe, hogy Európának ezen a részén a magyarság megszenvedte úgy a náci, mint a bolsevik rémuralmat, ezért megillet bennünket az a jog, hogy Magyarországon se politikai célból, se pedig gazdasági haszonszerzés céljából ne lehessen ilyen jelképeket használni. Vegyék végre figyelembe, hogy Magyarországon emberek millióit nyomorították meg ennek a jelképnek a jegyében, ezért nem fogjuk tűrni ennek a használatát, bármennyire is támogatja ezt a globális hatalom és a mögötte álló politikai elit.
Tisztelt Hölgyeim és Uraim! A Kereszténydemokrata Néppárt parlamenti frakciója támogatja az önkényuralmi jelképek kereskedelmi célú használatának tilalmáról, valamint az ezzel összefüggő törvények módosításáról szóló T/14441. számú törvényjavaslatot. Kérem, támogassák önök is. Köszönöm megtisztelő figyelmüket. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir