POGÁCSÁS TIBOR

Full text search

POGÁCSÁS TIBOR
POGÁCSÁS TIBOR belügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselő Úr! Tisztelt Ház! A lokálpatrióták bizonyára felkapták a fejüket. A IX. kerület a Ferencváros, a VIII. kerület a Józsefváros, és az érintett terület is a Józsefvárosban, tehát a VIII. kerületben van. De ami ennél sokkal lényegesebb, az az, hogy valóban volt egyfajta szaghatás és kismértékű anyag-, etilén-oxid-szennyezést mutattak ki, de a lakosság nem volt veszélyben egy pillanatig sem.
A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság volt kint a bejelentések során. A volt Állami Pénzverde területén a Metal-Art Nemesfémipari Zrt. az, amelyik küszöbérték alatti veszélyes anyagokkal foglalkozó üzemnek minősül. A 20-án érkezett bejelentés alapján a mobillabor megállapította, hogy ez az etilén-oxid kimutatható, és a szaghatás kimutatható volt. A következő napon a szaghatás ismételten jelen volt, azonban akkor már a műszeres mérések veszélyes anyagot nem mutattak ki. És 23-án ismét volt egy bejelentés, amelynek során sem a veszélyes anyag jelenlétét nem mutatták ki, sem pedig szaghatás nem volt. A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság a helyszínen megjelent bejelentőket tájékoztatta a mérések eredményéről. Olyan intézkedésre, ami a lakosság védelmére irányult volna, ezeknek az eseményeknek ilyen vonzata nem volt.
Ugyanakkor a Fővárosi Csatornázási Műveket is bevonta a Katasztrófavédelmi Igazgatóság a vizsgálatba, illetve a szaghatás elhárításába. Megtörtént a csatornarendszer átmosása, illetve 11 víznyelő aknába bűzzárat építettek be, így azóta ezek a hatások megszűntek. Köszönöm szépen, elnök úr. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir