SALLAI R. BENEDEK

Full text search

SALLAI R. BENEDEK
SALLAI R. BENEDEK (LMP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! Ne kérje tőlünk, hogy bármilyen bizalommal legyünk az önök kamarájával szemben. Ezt ne kérje! Ez a Magosz és a Fidesz kamarája, a mezőgazdasági termelők másfelé lennének. (Zaj a kormánypártok padsoraiból. - Az elnök megkocogtatja a csengőt.)
Viszont hadd mondjam el, hogy miért sántítanak teljes mértékben az európai uniós tagállamokból vett példái. 100 hektár feletti birtoktestek aránya Szlovéniában 7 százalék, Ausztriában 16 százalék, Hollandiában 19 százalék, Lengyelországban 21 százalék. Magyarországon ezeknek a birtokoknak az aránya 64 százalék, az Unió tagállamainak egyik legrosszabb rendszere. Ezért kellene másmilyen agrárpolitika, mert önök most bebetonozzák ezt a nagybirtokszerkezetet, miközben a legrosszabb támogatási rendszerrel továbbra is úgy adjuk.
Tehát ön amellett áll ki, hogy az a helyénvaló, hogy Csányi Sándort, Magyarország leggazdagabb emberét, aki helyet kapott a világ leggazdagabb emberei között, a magyar állam további 2,8 milliárd forinttal támogassa. Ez az a politika, aminek a lebontására esküdtek fel, és ez az, amit számonkérünk önökön. Nyilvánvalóan ez az, ami elfogadhatatlan a válaszában. (Balla György: Összevissza beszélsz!) Nem tudom elfogadni a válaszát. Köszönöm a szót, elnök úr.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir