CSIZI PÉTER

Full text search

CSIZI PÉTER
CSIZI PÉTER (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Szakács képviselő úrra szeretnék mindenképpen reagálni. Örülök neki, hogy a pécsi példát felhozta, hiszen valójában itt most a vita arról szól, hogy hogyan költjük el Magyarország európai uniós fejlesztési forrásait.
(16.50)
De nekünk az a célunk, hogy ezek a fejlesztési források helyben, helyi szinten, minél inkább a helyi igények mentén kerüljenek felosztásra, elköltésre, és olyan fejlesztések legyenek, amiket egyébként a helyi ipar és a helyi lakosság kér.
Amit ön mondott és amit ön kritikai észrevételként itt elénk tárt, az mind olyan pont, amit mielőtt megcsináltuk volna a város helyi stratégiáját, azon stratégiát, amit a kormány elfogadott és ami alapján több mint 34 milliárd forintot tudunk majd lehívni a fejlesztési források tekintetében, azt a helyiekkel megvitattuk. Ön azt mondta, hogy minek építünk fürdőt, miért épül meg a nyolcadik élményfürdő Pécs városában, a megyében. Ahhoz hozzá kell tenni, képviselő úr, hogy azt a pécsiek kérték. A pécsiek kérték, hogy legyen sportberuházás, a pécsiek kérték, hogy legyenek vízfelületek, a pécsiek kérték, hogy olyan rekreációs felületeket fejlesszünk, amelyek egyébként az elmúlt három évtizedben az önök kormányzása alatt, illetve azt megelőzően nem készültek el.
A pécsiek kérték például azt is, hogy legyenek munkahelyteremtő beruházások. Ön azt mondta, hogy minek fejlesztünk ipari parkokat. 2009-ben, amikor átvettük a város vezetését önöktől, nulla volt a felhasználható ipari parkok száma. Azóta most valóban van 200 hektár ipari parkja a városnak, és valóban fejleszteni szeretnénk. Azt mondta, hogy üresen állnak az ipari parkjaink. Kilenc nemzetközi befektetőt hoztunk a városba 2009 óta a kormány segítségével. Az önök városi kormányzása alatt ez a szám szintén nulla. Köszönöm. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir