DR. VITÁLYOS ESZTER ZSUZSANNA,

Full text search

DR. VITÁLYOS ESZTER ZSUZSANNA,
DR. VITÁLYOS ESZTER ZSUZSANNA, a Miniszterelnökség államtitkára: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Köszönöm szépen a szót. Néhány gondolattal szeretnék reagálni Sallai képviselő úr elhangzott szavaira. Egyrészt amikor azt mondja, hogy a magyar állampolgárok nagy része nem érez semmit az uniós forrásokból, akkor egész egyszerűen szerintem valótlanságot állít. EU-s források nélkül a magyar GDP és a beruházás csökkent volna, nem kerültünk volna ki a túlzottdeficit-eljárásból, emelkedett volna az államadósság. Ez nemcsak egy bizonyos kör érdeme és előnye, hanem azt gondolom, minden magyar ember számára nagyon fontos.
Azt pedig, ne haragudjon, de a leghatározottabban kikérem magamnak, hogy bármiféle bulinak lennék a tagja. Én a magyar államigazgatásban dolgozom napi 12-16 órában, ezt semmi esetre sem nevezném bulinak; tehát semmiféleképpen nem buli. Azon dolgozunk, hogy a fejlesztési források eljussanak mindenkihez, azokhoz is, akiket egyébként a beszédében megemlített, annak ellenére is, hogy egyébként teljes mértékben ellentétes állításokat tett a tekintetben, amikor azt mondja, hogy nézzük meg azt, hogy milyen fenntartható projektek vannak, vannak-e egyáltalán fenntartható projektek, és amikor azt mondja, hogy támogassuk egyébként a haldokló kis- és középvállalkozásokat vagy mikrovállalkozásokat.
Nem gondolnám, hogy a fejlesztési forrásoknak az lenne a célja, hogy egyébként jövedelempótló támogatásokként, úgynevezett szociális segélyként bárkinek is odaadjuk. Igenis fontos az, hogy fenntartható legyen, munkahelyteremtő legyen, és egyébként a gazdaságot fejlessze az adott támogatás. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti padsorokból.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir