SALLAI R. BENEDEK

Full text search

SALLAI R. BENEDEK
SALLAI R. BENEDEK (LMP): Köszönöm a szót, elnök úr. Csak államtitkár úrnak szerettem volna nagyon röviden reagálni, hiszen azt mondta, hogy mi a magyar közszolgákat és a közben dolgozó embereket, szakembereket támadjuk. Valóban van miért sokakat. Nem mindenkit, hiszen nagyon sokaknak, amikor arról beszélünk, hogy rendszerváltás után meg most... Az a kérdés, hogy hogyan, mitől fél most ezeknek az embereknek a sokasága. Kik azok, akik mondjuk, a játszótérbotrány során látványosan két-három akácoszlopra teljesítettet írtak? Nyilvánvaló, sokan vannak benne ebben a buliban. Igen, államtitkár asszony, konkrétan ezt a szót mondta: lehet, hogy van, akit kihagynak belőle, és ezért mondtam, hogy nem ítélem el egységesen az összes fideszest, mert egyrészt csak asszisztál ehhez a sok disznósághoz, másik részük meg végrehajtja, de egyértelműen arról van szó, hogy egész rendszerszintűnek kell lennie a lopásnak. Mert ha kimennek ellenőrizni, jóváhagyják a kifizetéseket, a kifizetéseket megtérítik, és amikor jön az OLAF, akkor az összes magyar ember pénzén a lopásokat pedig kifizetik közpénzből. Nyilvánvaló ez az a tendencia, amire nagyon nehéz azt mondani, hogy nem.
Államtitkár úrnak reagálok még, mert mondta azt, hogy Hadházy Ákos kollégám támadja a magyar rendszert. Nagyon nehéz nem támadni. Tehát hogy nem kéne feldobálni akkor a labdákat. Az Országos Roma Önkormányzat ügyeiről. Önök is tudják, miről van szó, önök is ismerik. Ezt kell megvédeni? Az ESZOSZ-t meg kell védeni? De mondhatjuk itt végig. Nem Voldemort feleségéhez kötődik, de ott van a Tisza-tónál: 6 milliárdból pótolta ki a vízügy az iszapot. Betették középre, és másfél éven belül visszamosta az összeset a víz. Mint Déva vára. 6 milliárd ment el rá. És azonkívül hogy üzemeltették a vízügyet, semmi nem történt.
És ezekből sok van: 40 centis kilátó Bodrogkeresztúron. Másfél milliárd, részben uniós forrásból újították fel a termálfürdőt Nagyszénáson, és soha nem kezdett el működni a geotermális rendszer mellette. Megérte? Hány ilyen van? Ezért mégis ki a hibás? Gyurcsány? Vagy kicsoda? Soros György? Norvégok?
Tehát nyilván terhek sokaságát vették át, problémák sokaságát vették át, de ezeknek, amiket mondok, ezek jelentős része 2015-ös program, ’14-es program, az önök döntéshozása, és hét évvel a kormányzásuk után már visszafelé mutogatni teljesen nevetséges. Köszönöm szépen. (Taps az LMP padsoraiban. - Közbeszólások a Fidesz padsoraiból.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir