DR. FÓNAGY JÁNOS

Full text search

DR. FÓNAGY JÁNOS
DR. FÓNAGY JÁNOS nemzeti fejlesztési minisztériumi államtitkár: Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! A vasúti és autóbuszos helyközi közösségi közlekedésben - de hozzáteszem, a helyiben is - komoly fejlődés ment végbe az elmúlt években. A vasúti pályák korszerűsítése mellett új járműveket szereztünk be, a közösségi közlekedés színvonalát az elővárosi rendszerek ütemes menetrendjével, a helyi közlekedésben pedig a járatok sűrítésével javítottuk és növeltük. Csak hogy a tisztelt képviselőtársam a teljesítmény mértékével tisztában legyen, csak Budapesten másfél milliárd utast szállított el a BKV, és a megállóhelyek száma 4663 darab. Tehát Magyarországon mind a hálózatsűrűség, mind az ellátás európai színvonalú.
Az ön által említett EU-s rendeletet 2013-tól kellett alkalmazni, és valóban Magyarország 12 másik tagállammal együtt e rendelkezés néhány szabálya alól felmentést kért, amit a magyar vállalatok akkor nem tudtak kellő biztonsággal teljesíteni. A mentességeket valóban a kormányrendelet tartalmazza.
A mentességek négy évre voltak adhatóak, így azok ’17-ben lejártak. A kormány megvizsgálta, hogy a mentességek közül melyek azok, amelyeket a hazai autóbuszos vállalatok teljesíteni tudnak. Ennek eredményeként idén márciusban megjelent az ön által is hivatkozott kormányrendelet, amelyben növekedett az EU-rendelet által engedélyezett mentességek alá nem tartozó esetek száma. Az utasok jogai tehát a képviselő úr állításával ellentétben nem megmaradtak, hanem újabbakkal bővültek. Ezzel együtt nyilvánvaló, hogy a kormány számára is a közlekedésben az elsődleges az utas, ezért, ahol lehetséges, évenként felülvizsgáljuk és megszüntetjük mindazokat a felmentésre okot adó jogokat, amelyeket a képviselő úr is joggal kifogásolt. Köszönöm.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir