LÁZÁR JÁNOS,

Full text search

LÁZÁR JÁNOS,
LÁZÁR JÁNOS, a Miniszterelnökséget vezető miniszter: Bár ismerem képviselő asszonynak azt a munkáját, amit a környezetvédelem területén az elmúlt évtizedekben végzett, mégis az ön életkora kizárja azt, hogy már a hetvenes-nyolcvanas évek kádári diktatúrája ellen tudjon tiltakozni.
Másrészről pedig szeretném azt is megjegyezni, hogy mint ahogy a nyugat-európai atomreaktorral rendelkező tagállamok megoldják ezt a kérdést, hiszen ideiglenes külső elhelyezésére van mód és lehetőség, így Magyarország is folyamatosan kezeli ezt a problémát. Kétségtelen, hogy a tagállamok arra törekszenek, hogy valahol Európában legyen egy végső megoldást jelentő elhelyezés. Miért is? Azért, mert ennek a fűtőelemnek, ennek a hulladéknak az elhelyezése egyes megközelítések szerint Magyarországon - ön is ismeri, hogy van ilyen tudományos megközelítés - nemcsak nehézség, hanem lehetőség is, hiszen a másodlagos és harmadlagos felhasználás a magyar tudományos kutatások egy része szerint a nukleáris ipar számára lehetőséget biztosít.
Találkoztam már olyan érvvel is, amely arra kér bennünket, hogy semmiféleképpen ne kötelezzük el magunkat a fűtőelem kiszállítása mellett, hanem helyezzük el Magyarország területén, mert még másod- és harmadlagos használatban külön értéket jelenthet. (Taps a kormánypárti padsorokból.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir