GÚR NÁNDOR

Full text search

GÚR NÁNDOR
GÚR NÁNDOR (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Kormánypárti Politikustársaim! Azt kérem önöktől nagy tisztelettel, hogy ne állítsák ki magukról azt a bizonyítványt, azt a bélyeget ne ragasszák a homlokukra, hogy önök végképp érzéketlenek szociálisan. Ha egy pici, ha egy hajszáleres szociális érzékenységgel bírnak, akkor ezt a javaslatot tárgysorozatba veszik. Egyszerűen azért, mert már hatszor elutálták, elutasították, és most hetedik alkalommal kísérletezik a parlament ellenzéki oldala annak érdekében, hogy azt a döbbenetet, ami az Orbán-rezsim időszakában életre hívódott, hogy egy falunyi ember veszítette az életét a fagyhalál közvetlen körülményei eredményeképpen, és nem is beszélve azokról a rejtett helyzetekről, amelyek következményképpen már a nem fagyhalálhoz köthető halálként kerültek feltüntetésre, akkor önöknek igenis lépéskényszerük van.
Az a szociális, úgymond pénzügyi alap életre hívása, amelyről Lukács képviselőtársam szólt, elengedhetetlen fontossággal bír. Lehet, hogy önök nem látják, nem ismerik a vidék problémáit, a szegénységet, a mélyszegénységet és a nyomort. De higgyék el, az ellenzéki politikusok, akik tényleg járják a vidéket, azok tapasztalják, hogy mit jelent ez. Higgyenek nekünk, és tegyék meg mindezt azért, hogy az emberek ne a fagyhalál következtében veszítsék az életüket, vagy annak a következményeképpen.
Van forrásfedezet. Az állami fenntartású cégek esetében, amelyek nagy-nagy nyereségeket könyvelnek el, az adózott eredmények utáni pénzek lehetőséget biztosítanak arra, hogy mindezt, ami az indítványban szerepel, meg lehessen teremteni. Még egyszer mondom, ha egy hajszáleres szociális érzékenység van önökben, akkor megteszik azt, hogy tárgysorozatba veszik ezt a törvényjavaslatot. Erre kérem nagy tisztelettel önöket. Köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir