LUKÁCS ZOLTÁN

Full text search

LUKÁCS ZOLTÁN
LUKÁCS ZOLTÁN (MSZP) előterjesztői válasza: Köszönöm szépen. Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt ellenzéki képviselőtársaimnak megköszönöm, hogy értik, hogy miről beszélünk, értik az emberek szavát, értik azt, hogy emberek halnak meg a kihűlt otthonaikban, és értik azt, hogy a szegény családoknak segítségre van szükségük.
Egyedül a Fidesz megszólaló képviselője nem értette meg, és azt mondja, hogy ha 900 ezer ember szenved hátrányt (Németh Szilárd István: Ne hazudjál!), akkor az nem számít, akkor a felére csökkent. Ez sem igaz természetesen, ez is hazugság, de ha mondjuk, 900 ezer embernek van problémája, akkor 900 ezer emberen is csak segíteni kell. (Németh Szilárd István: Voltunk mi a rezsivitán együtt, ugye? Hogyne lenne igaz?)
Nézzék, ez a szociális alap arról szólna, hogy azok, akik rászorulnak, kaphassanak valamifajta segítséget. Én, ha visszahallgatják az ötperces hozzászólásomat, direkt kerültem a politikai kiszólásokat, pont azért, mert azt szeretnénk, hogy ha ez nem ilyen típusú politikai diskurzus lenne, hanem valóban létrejöhetne ez a segítség.
Egy dolgot kell minden magyar parlamenti képviselőnek holnap a szavazásnál eldöntenie. Mindegyiküknek van gyermekük, kisgyermekük, unokájuk. Majd amikor legközelebb a nyilván jól fűtött szobában lefektetik őket és jó éjszakát kívánnak nekik, akkor majd gondolnak-e arra, hogy segítő kezet nyújtottak a sokkal rosszabb helyzetben lévő társaikon, vagy arra kell gondolniuk, hogy elütötték a segítségért nyúló kezeket? Majd nyugodtan tudnak a lelkiismeretükkel elszámolni, vagy végül is a szívük legmélyén szégyennel kell majd ott állni a saját gyermekeikkel és unokáikkal szemben?
Azt kérem, hogy legyenek emberségesek. Ha egy ember szegény, annak is segítsenek (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.), és holnap szavazzák meg ezt a szociális alapot. Köszönöm szépen. (Taps az MSZP padsoraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir